Независимо дали детето ви има създадени навици в детската градина или е адаптивно към промени, стартирането на училище е голяма работа! Ето защо е полезно да се запознаете със следващите редове, които ще ви дадат практична информация как да успокоите своето дете в първите дни от новия му живот. Ето няколко прости стъпки, които можете да предприемете по пътя към страхотна нова година в училище.

1. Посетете училището или класната стая преди първия учебен ден

Някои учители канят семействата да посетят предсрочно класната стая. Но ако не посетите предварително училището и класната стая, можете да помислите да поканите учителя да дойде в дома ви на гости. Така детето ще го приеме като близък, като човек, който е гост на дома му.

2. Прочетете класически и любими книги на поколения деца преди стартирането на училище

Литературата е чудесен начин да предизвикате дискусия, свързана с постъпването в училище и неговият смисъл. По този начин ще облекчите своето дете, а няма да го отвратите и от училището. То ще бъде подготвено в спокойна, домашна атмосфера за предстоящото.

3. Говорете с детето си за чувствата му към училището, съучениците, учителите и новите дейности. И практика, практика, практика!

Да го ​​научите как да се подготвя всяка сутрин за ходенето до училище изисква време и практика. Полезно е да се практикува това преди да е дошъл първият учебен ден. Играйте, че е учебен ден и преминете през стъпките на ставане, обличане, хранене и излизане на вратата. Дори може да напишете този график, за да помогнете на детето да си спомни всичко, което трябва да направи.

Репетирайте уменията си за самопомощ като обличане, събличане и измиване на ръцете. Вашето дете ще се чувства по-уверено, когато трябва да направи тези неща за училище.

4. Направете малък семеен албум

Не можете да бъдете с детето си постоянно, но вашите снимки могат! Процесът на създаване на фотоалбум заедно е проект за свързване и успокояване, пише още frida.bg. Използвайте малък, мек пластмасов албум (наличен в повечето магазини за левче), който лесно може да бъде измит, пренесен и целунат!

Попитайте детето си каква лека закуска иска за училище. Пазарувайте заедно и го ангажирайте в правенето и опаковането на закуската.

А ето как децата на Кейт и Уилям тръгнаха на училище:

  • ТАТКО е тук: Актьорът Божидар Попчев, който играе честно в ролята на баща
  • Защо специалист по детска реч носи в чантата си... камъни (ВИДЕО)
  • Историята на Борис Бъндев, превеждал на жестов език дори на развода на глухите си родители (ВИДЕО)
  • Ожених се за любимата си учителка, но хората мислят, че ми е баба
  • Знаете ли, че... Царица Елеонора, съпруга на Фердинанд I, е погребана “като прост войник”
  • Урок по родолюбие: Всички учители от това училище влязоха в клас с народни носии
  • Слухово-речеви терапевт: Ако до 2 г. детето няма поне 10 думи в речника си - потърсете специалист (ВИДЕО)
  • Кои са видовете насилие в училище и как да ги разпознаваме (ВИДЕО)
  • Закуска за ученика - палачинкови моливчета (РЕЦЕПТА+СНИМКИ)
  • Колко струват учебниците в 10 държави по света?