Ако не си в Tik Tok, къде си тогава? Трендовете в платформата за кратки, а вече и не толкова кратки видеа, набра огромна популярност в последните месеци. А затворени у дома, и децата, че и ние покрай тях, няма как да не сме се разминали с поне едно видео от социалната мрежа с лого на нота.

Един от популярните създатели на съдържание в нея, с почти три милиона последователи, често споделя видеа на тема “Как да отглеждаме тиктокър”, в които осмива трендовете в приложението и обсесията на тийнейджърите и децата по платформата, с неподправен хумор, който неминуемо предизвиква усмивки по лицата на всеки родител, който се е сблъсквал със ситуацията.

И това ни накара да се замислим. Как наистина да отглеждаш тиктокър? Ако детето ни е лудо по Tik Tok, как да канализираме интересите му и да му представим ученето като нещо интересно?

  • 5 съвета за родители как естественото любопитство на децата да се превърне в любов към ученето
  • "Успяващите деца" разкрива изненадващите причини някои да изостават, а други да процъфтяват (ОТКЪС)
  • Две забавни упражнения за деца с нарушен слух, но и за всички останали
  • Карина Азизян, начален учител: Бъдещето е хибридна класна стая
  • Дарин Маджаров от Уча.се: Най-важно е не да си предадеш урока, а да запалиш човека от другата страна
  • Първият учебен ден за децата на известните личности
  • Порасналата Крисия: Искам да разкажа и за това, което е от другата страна на усмивката
  • Снимка на деня: Асфалтиране на училищен двор на 14 септември
  • 5 български Youtube канала, с които ученето може да е забавно
  • „Българознайко” на Виктория Петкова стигна Антарктида и ще лети в Космоса

Лятната ваканция приключи и е време отново да се завъртим във въртележката от работа, уроци, извънкласни занимания, домакински задължения и там някъде личен живот, за когото може да си го позволи. Ясно е, че е време за радикална промяна.

Модерният родител има нужда от помощник, от нещо което отговаря на съвременните нужди на децата и разбирането им за света. Не може да прекарват голяма част от свободното си време онлайн, да усещат пулсиращия напредък на дигитализацията, а ние да очакваме от тях да разбират и приемат начините на учене отпреди 50, та дори и повече години.

Както видяхме и в България образованието бързо се дигитализира, когато дойде нуждата от това, но сега е време да вземем ценни мерки, с които да помогнем на своя умен ученик да използва правилно тази възможност и да я обърне в своя полза.

Е, няма как уроците да бъдат в Tik Tok, но затова има нещо по-добро. Дигиталните платформи за образование, които дават различен поглед върху ученето и образователния процес на XXI век. И ако вече клатите глава, защото ви се вижда твърде сложно да се сдобиете с такава, защото нямате излишно време да се ровите насам-натам по сайтовете, веднага споделяме, че "Теленор България" вече разполага с такава платформа в своето портфолио от услуги. В партньорство с водещото издателство "Клет България", "Теленор" предлага дигиталната среда от ново поколение iZZI. Създадена от издателството по одобрените от МОН учебни програми, тя дава достъп до над 50 000 електронни ресурса.

Какво я прави толкова удобна?

На първо място, можете с един бърз клик да я добавите към своите дигитални услуги към оператора през приложението MyTelenor Bulgaria. Така, сега можете да получите пакет с план Интернет +, който включва неограничен достъп до iZZI за целия срок на договора както и 20 000 допълнителни национални MB за още повече браузване в мрежата. А за детето може да има и чисто нов таблет, на който да си учи с удоволствие. и всичко това на съвсем достъпна цена от 17.99 на месец.

А за уроците ще се носи мълва чак до Tik Tok, защото в iZZI всичко е много интерактивно. Платформата разполага с безброй видеа, 3D визуализации и макети, които ще превърнат физиката и астрономията в най-любимите предмети. Математика, литература, езици - всичко това е подкрепено от богат набор инструменти, които правят ученето дистанционно или пък в класната стая истинско удоволствие. Материалите са изцяло съобразени с нуждите на децата и техните умения за разбиране и усвояване по нов и много по-дигитален начин. Модерното среща традицията и с различни функционалности като виртуална класна стая, та дори и бяла дъска, на която учителят да пише като с маркер. А за родителя е най-хубаво, защото лесно и удобно може да следи прогреса на своя ученик, да е винаги наясно с всички домашни, които получава, както и с оценките. Самоподготовката или извънкласните занимания, също ще се превърнат в удоволствие за всеки креативен малчуган.

А ние сме убедени, че маймунката от платформата iZZI има абсолютен потенциал да се превърне в следващата TikTok сензация.