Ето как известните личности изпратиха децата си в първия учебен ден.

„Моето врабченце, първолак!“ – така озаглави снимката в Инстаграм русенката Виолина Маринова, финалист от MasterChef.

Славена Вътова също си има първолаче - дъщеричката й Ема.

Евгения Джаферович пък изпрати дъщеря си Леа в трети клас с думите „Бъди здраво, мило мое момиче! Умна и ученолюбива си и знам, че с всичко ще се справиш (Сълзи на очите и буца в гърлото)“.

Бащата на Леа – Ваня Джаферович, също сподели емоциите си в социалните мрежи. „Първи учебен ден е, а аз не знам в кой клас е. Аз ли съм на училище, те ли са… както и да е, важно е, че е много хубаво“, написа той във Фейсбук.

Мая Зухди от MasterChef също има първокласничка.

„Първият ден в училище... първи клас... моето малко бебе Алейн вече е на училище... щастливи сълзи капят... балоните летят, толкова се гордея с теб момиченце!! Алейн не искаше да носи рокля, не я принудих да изглежда като другите, тя реши да носи тези дрехи, чувства се сигурна и уверена с тях“ – сподели сирийката, която през юли роди сина си. Тя обяви, че е бременна с него по време на снимките на MasterChef.

Водещата на „Търси се“ Нели Хаджийска сподели снимки от Лицея за изучаване на италиански език и култура в Горна баня.
„Винаги се вълнувам и плача на този ден... Като ги видя с униформите, букетите и озарените очички... сърцето ми тупка ли, тупка… Честит първи учебен ден! Летете смело на крилете на знанието“ - написа тя.

Другата водеща на "Търси се" Меги Димчева също има ученик. Тя изпрати сина си Константин с думите "Успех, мое учениче!".

Дъщерята на Ива Екимова завърши училище и напролет бе абитуриентка, но PR специалистът се ангажира с каузата „С тениска на бала“. Ето какво написа днес Ива Екимова:

„Там някъде, обаче има деца, които също имат мечти и надежди! Но нямат родители, които да им вдъхват кураж и увереност! Сега всички ние можем да бъдем съмишленици на абитуриентите от Випуск 2022, които искат да учат висше образование, като закупим тениска от тук www.steniskanabala.bg. Линк ще откриете в стори.
Организаторите подготвиха дизайн на тениски за завършилите средно образование през всяка от декадите: 80-те и 90-те години на XX век и 00-те и 10-те години на XXI век. Всяка тениска е с характерен символ на тези десетилетия. Така всички могат да участват в своеобразния диалог между поколенията за това кой и колко милее за образованието. Бъдете част от нас!“

Инстаграм звездата Ванеса е още малка, за да ходи на училище, но с майка си Дияна Петрова поздравиха всички ученици и учители.

 

  • 5 съвета за родители как естественото любопитство на децата да се превърне в любов към ученето
  • "Успяващите деца" разкрива изненадващите причини някои да изостават, а други да процъфтяват (ОТКЪС)
  • Две забавни упражнения за деца с нарушен слух, но и за всички останали
  • Карина Азизян, начален учител: Бъдещето е хибридна класна стая
  • Дарин Маджаров от Уча.се: Най-важно е не да си предадеш урока, а да запалиш човека от другата страна
  • Детето ти харесва TikTok? Виж как да го накараш да заобича уроците с иновативна дигитална платформа
  • Порасналата Крисия: Искам да разкажа и за това, което е от другата страна на усмивката
  • Снимка на деня: Асфалтиране на училищен двор на 14 септември
  • 5 български Youtube канала, с които ученето може да е забавно
  • „Българознайко” на Виктория Петкова стигна Антарктида и ще лети в Космоса