Разговаряхме с Меги Димчева за спокойните плажове в Гърция, лагерния огън в Родопите и една бисквитена торта на Витоша.

Как прекарваш лятото?
Бяхме в Гърция, на Халкидики, малко преди да въведат задължителните тестове. На границата направиха бърз тест само на мъжа ми. С едно друго семейство наехме къща до спокоен, почти безлюден плаж. Времето беше чудесно! Тази година в Гърция няма много туристи, така че спокойствието е гарантирано. Всеки ден ходихме на плаж на различни места. А храната, както знаете, е супер вкусна! Толкова ни хареса почивката, че удължихме престоя си с три дни.

Снимка: Личен архив

След това бяхме в Родопите. Всяко лято ходим там. Със семейството на сестра ми и още две фамилии си взехме къщи във вилно селище „Малина“. С някои от приятелите не се бяхме виждали цяла година и се радвам, че бяхме заедно. Правихме си разходки към Гела, Широка лъка и Смолянските езера, водихме децата на въжен парк, играхме на федербал и футбол. Синът ни Константин, който на 5 октомври ще стане на пет, се справи доста добре с преходите. Вечер палихме огън и пекохме барбекю или рибата, която мъжете бяха хванали през деня.

Снимка: Личен архив

Към Родопите имаме специално отношение, защото там се оженихме с Ивайло. На годишнината от сватбата (11 май – бел.ред.) обикновено пътуваме до там. А и по принцип харесваме да сме на планина. Често ходим на Витоша, в района на хижите „Звездица“, „Кумата“ и „Еделвайс“. На хижа „Еделвайс“ има много хубава бисквитена торта (смее се).

Преместихте ли се в новото жилище?
Да, макар и с малко закъснение покрай извънредното положение. От края на май живеем в нов комплекс до „Камбаните“. Толкова нов, че все още почти няма хора в него. Мъжът ми влезе в ролята на дизайнер и се зае с обзавеждането.

Не мога да повярвам, че пердетата той ги е избирал, а не ти?
Аз ги избрах като цвят (смее се), но той взимаше размери, мислеше как да се окачват и т.н. Детето самичко си избра как да изглежда стаята му. Той сега е много запален по „Пес патрул“ и „Пепа Пиг“.

Какво ще правиш в дните до началото на новия телевизионен сезон?
Планираме още едно ходене до Гърция, като същевременно с Нели Хаджийска подготвяме изненади за новия сезон на „Търси се“.

Снимка: Личен архив