На 25 юли, Меркурий навлиза в знака на Дева, което отбелязва началото на един изключително продуктивен период.

В астрологията, Меркурий е управляващата планета на Девата и именно в този зодиакален знак енергията му е най-сила и най-добре балансирана. Това се дължи на съвместимостта между аналитичната природа на Девата и менталните качества на Меркурий.

През следващите няколко седмици ще бъдем предизвикани да бъдем по- сдържани и аналитични в общуването си. Вглеждането в малките детайли на ежедневието ще ни помогне да направим по-добри избори, за да изградим здрави основи в живота си.

Добре е да използваме тази енергия, за да осъзнаем вредната или ненужна самокритика и да се опитаме да се противопоставим на негативните оценки, които си поставяме.

КАКВО ЗНАЧИ МЕРКУРИЙ В ДЕВА?

Меркурий направлява нашите мисли, идеи, начин на обработка на информация и общуване с другите.

Когато той преминава през Дева, умът ни става по-остър, речта по-прецизна и комуникацията по-ефективна, защото зодиакалния знак се свързва с ума и детайла, способна да обработва огромни количества информация, елиминирайки ненужното и запазвайки само същественото. Това води до повишена продуктивност и ясност на мисълта.

ПРОДУКТИВНОСТ И АНАЛИТИЧНОСТ

По време на транзита на Меркурий в Дева, способността ни да анализираме информация и да предаваме мислите си ясно достига върха си. Това е идеалният момент за решаване на сложни проблеми и реализиране на проекти, които изискват детайлна прецизност и внимание.

КАК ДА ИЗБЕГНЕМ СВРЪХКРИТИЧНОСТ?