Любовта е прекрасно и възвишено чувство, което рисува романтично бъдеще пред нас. В него не съществува и идеята за развод или раздяла. Но разводът е част от взаимоотношенията в съвременния свят. Съществува обаче тънка линия между реализъм и черни мисли за бъдещето на връзката и трябва да се доверим на първото, ако искаме да изградим здрава основа за отношенията ни, преди да встъпим в брака. Не всеки е готов да повдигне сериозните въпроси, които градят ежедневието на споделения живот. Много хора започват да обсъждат проблемите, едва след като вече са сложили подписите си.

Съвсем нормално е да имаме различия с партньора си, но те не бива да ни карат да се страхуваме или да пренебрегваме разбиранията си за съжителство. Дори най-драстичните неразбирателства могат да бъдат разрешени с преговори между половинките. Когато слагате проблема на масата, не забравяйте, че трябва да обясните защо е толкова важно за вас – искате да сте сигурни, че няма да загубите времето си, впускайки се в сериозната житейска стъпка брак. Следват 5 неудобни въпроси, които трябва да зададем на партньора преди брака.

1. Какви са финансовите ти цели и как ще ги постигнеш?

Парите са важна част от живота и не трябва да се свеним да говорим за тях. Липсата на финансови средства е най-честата причина за развод. Колкото по-рано бъдат уточнени разбиранията ви за парите, толкова по-ясни ще станат очакванията ви. Можете да зададете деликатно въпросите по следния начин: „Как ще поделяме сметките си?“, „Какво ще купим най-напред?“, „Ще имаме ли обща банкова сметка?“ Целта на разговора е не да сравнявате кой колко пари изкарва, а да успеете да постигнете разбирателство за управлението на парите ви.

2. Искаш ли деца и какво ще направиш, ако не успеем да имаме наши?

В обществото съшествуват разбиранията, че децата идват с брака, но не винаги е така. Неуспешните опити да имат деца могат да се окажат болезнени в отношенията между партьорите и да нанесат поражение върху брака. Понякога поради различни причини един от двамата души може да не е готов за инвитро процедури, а още повече за решение да бъде осиновено дете. Разговорите ще помогнат да определите заедно и в сплотеност посоката оттук-насетне.

3. Как си представяш ролята на родител?

Ако и двамата сте готови да имате деца, това е чудесно. Следва въпросът за отглеждането на децата. Добре е да изясните как всеки от вас вижда своята роля в родителските грижи. Как ще разпределяте времето между работата и задълженията у дома. Споделете помежду си как е преминало детството ви и как самите вие сте били отглеждани от родителите си. Кое харесвате и не харесвате в техния подход, какви са уроците, които ще приложите в отглеждането на вашите деца?

4. Как стоят нещата със свекъри и свекърви?

Създаването на ново семейство не е изграждане на взаимоотношения единствено между двама души. Много хора не могат да приемат, че вече не живеят при мама и неумението да се сложи граница между „предишното“ и новото семейство може да се окаже истинско предизвикателство за брака. Трябва да изсясните с парньора си как ще разпределяте времето, и какви ще са приоритетите ви, когато става въпрос за ролята на вашите родители в новия ви живот.

5. Какви са очакванията ти за секса?

Парньорите могат да споделят различни виждания за това колко често да имат интимни отношения в брака си. Само в приказките страстта и бурните нощи продължават до безкрай. Добре е да приемем, че сексуалната активност може да има своите върхове и спадове, но това съвсем на значи, че сме изгубили интерес към половинката си. Говорете за предпочитанията си, за това кое ви харесва повече и споделяйте фантазиите си. Помислете за откриване на нови начини да разпалите огъня, което със сигурност ще се отрази положително на връзката ви.

  • Може ли шопингът да носи по-голямо удоволствие от секса? (ВИДЕО)
  • В преследване на удоволствия: Защо правим трудни неща - без дори да получаваме нещо? (ВИДЕО)
  • 5 знака, че той не е израснал емоционално и може да го изоставиш още на първа среща
  • Защо жените четат еротични романи - причината ще ви изненада (ВИДЕО)
  • Край на семейното щастие за Джей Ло? Бен Афлек се появи без брачна халка (СНИМКИ)
  • Целувки и сълзи - най-запомнящите се моменти на Магдалена в "Ергенът" (ВИДЕО)
  • „Моля те, не си тръгвай!”, казва Михаил Белчев на Кристина още на първата им среща
  • Става ли приятел от бивше гадже? Имаме отговор на вечния въпрос (ВИДЕО)
  • По телефона, със съобщение или лично: Как е правилно да сложим край на връзка?
  • Магдалена и Надежда споделиха дали ще простят на Алек (ВИДЕО)