Краткосрочните връзки могат да бъдат също толкова емоционално ангажиращи, колкото и дълготрайните. 

Често хората се привързват към идеята за даден човек, вместо към това, което той всъщност е. Прекратяването на такива връзки може да причини болка, дори ако те продължават само няколко седмици или месеца. 

Ако трябва да сложите край на краткосрочна връзка, е важно да го направите с доброта и уважение, за да минимизирате болката за двете страни. 

В никакъв случай не прекратявайте взаимоотношенията, чрез текстови, гласови или видео съобщения! Етично и уважително е да дадете възможност на отсрещната страна право да изрази чувствата и емоциите си от решението ви. По този начин болката и тъгата ще бъдат една идея по-малко, а възстановяването след раздялата, малко по-лесно. 

Въпреки че може да е трудно или неловко, прекратяването на връзката лично е най-добрият начин да се разделите с някого, възможно най-безболезнено.

Ето правилния начин, по който да го направите:  

ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЕМОЦИОНАЛНО

Решете да прекратите връзката веднага щом осъзнаете, че тя няма бъдеще. Протакането може да причини повече болка и да нанесе емоционална травма на всички замесени. Ако вярвате, че по връзката може да се работи, обмислете дали да ѝ дадете повече време, но бъдете честни със себе си и с партньора си относно реалните ви чувства и очаквания.

Снимка: Canva

БЪДЕТЕ ДИРЕКТНИ И ЧЕСТНИ

Съсредоточете се върху своите нужди, вместо да обвинявате партньора си. Използвайте изречения като „Аз имам нужда от повече пространство в живота си“, вместо „Ти контролираш“. Обяснете ясно причините за раздялата и не оставяйте място за объркване относно намеренията си.

ПОЕМЕТЕ ОТГОВОРНОСТ