Любовта обикновено се случва тогава, когато не я очакваш.

Това абсолютно се отнася за семейство Белчеви, които превръщат случайната си среща на един софийски купон в безкраен празник, който продължава и днес. Михаил и Кристина са заедно 40 години, през които не са си причинявали неприятности един на друг.

И двамата са хора на изкуството. Мишо Белчев, както всички го наричат, завършва „Режисура” в Театралната академия в Санкт Петербург и умело, и докосващо душата борави със словото и с музиката. Той е написал стотици текстове на песни, някои от които изпълнява сам, както и със съпругата си, а други е създал за много наши певци.

Бардът е автор и на музиката на 50 песни, което не смята за кой знае какво постижение, имайки предвид, че повече от 50 години е на сцената на музикалното изкуство. Съпругата му Кристина Белчева е актриса, която се е дипломирала в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”. Синът на талантливото семейство – Константин също е музикант, но има и други интереси, които следва успешно.

Когато вечерта ги събира заедно в един софийски апартамент, и Мишо, и Криси са свободни, без половинки и не са в най-щастливия период от живота си. Минорно настроена, Криси отива на гости на своя приятелка, връщайки се от Ловеч, където е по разпределение като актриса. Кофти й е, защото е трябвало да направи първите си стъпки на сцената на Народния театър „Иван Вазов”, но професорът, при който е учила, си отива от този свят, което променя бъдещето й. Тя използва възможността сама да избере къде да играе и отива в града с моста на Кольо Фичето, където е преминало детството й.

Мишо Белчев също е в лошо състояние на духа, когато се озовава на същото онова гости, на което е Криси. Поетът с китара Ивайло Диманов го кани да отидат заедно и да се разсеят от ежедневието. Там Мишо Белчев се влюбва в бъдещата си съпруга, впечатлен от хубостта и липсата й на стремеж към човек, който вече е популярен.

„Моля те, не си тръгвай!”, й казва той и тя остава до него, което се оказва завинаги. Тогава Криси е на 23 години, а Мишо – на 37.

Интересен факт, съдба или случайност от първата им среща е, че няколко дни преди това Криси чува по радиото песента „Самота”, чиито думи я докосват. Едва по-късно тя разбира, че те са написани от мъжа, който я е впечатлил и с когото предстои да прекара живота си.

Седем години след съвместното съжителство на Михаил и Кристина Белчеви, те стават родители на син. Константин сега е на 27 години, музикант е, въпреки че завършва Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” със специалност „Защита и управление на националната сигурност” и иска да специализира „Киберсигурност” и „Авторско право”.

„Свръхдоза любов” е първият му музикален албум, който излиза преди 10 години. Оттогава почти винаги е на сцената заедно с баща си и майка си. А те и двамата са категорични, че имат изключително умно, талантливо и почтено дете, с характер, с чието мнение винаги се съобразяват, защото обикновено има право. Константин има дълга сърдечна връзка, но дали тя ще се увенчае с брак, времето ще покаже. Засега едно е сигурно, че е на сцената плътно с известните си и обичани от публиката родители.

На 22 март в Зала 1 на НДК цялата фамилия Белчеви бе домакин и участник в големия концерт „Пак ще се прегърнем”. Михаил Белчев представи новата си песен „Бяла любов”, а със сина си Константин изпяха обичаната българска песен „Облаче ле бяло” заедно с вокален квартет „Светоглас”. На сцената бяха още Богдана Карадочева и Стефан Димитров, Маргарита Хранова, Мария Илиева, Кристина Димитрова, Веселин Маринов, група „Фондацията”, Драго Драганов, Хайгашод Агасян... А песните, създадени от Михаил Белчев, като „Не остарявай, любов”, „Младостта си отива”, „Булевардът”, „Късна любов”, „Пак ще се срещнем след 10 години”, „За теб, Българийо” и още стотици остават във времето и дълго ще се припяват от млади и големи, защото са вечни, може би като любовта му към Кристина.