#Къде е интимността
Да, факт - хората могат да живеят и без секс. Но когато интимният живот в една връзка действително липсва, а сексуалните отношения са тотално пренебрегнати или изключително рядко явление, то това е категоричен знак, че между партньорите няма силна страст и връзката помежду им скоро ще се разпадне.

#Имате малко общо помежду си
Макар да е вярно твърдението, че противоположностите се привличат, истината е, че именно общите интереси между двама души заздравяват връзката и обратното. Например, ако единият партньор обича шумната компания и прибирането вкъщи по ранните часове на деня, а другият предпочита тихата музика и усамотението с книга в ръка, то в повечето случаи подобни разностранни интереси биха повлияли пагубно върху продължителността на брака.

#Поставяте кариерата над семейството
Ако единият и/или двамата партньори поставят кариерата над семейството или връзката си, то неминуемо в един момент такова отношение ще доведе до спорове и отчуждение между тях. А това води до раздяла.

#Нямате уважение един към друг
Ако единият или и двамата партньори не проявяват уважение към желанията, мнението и интересите на другия, то това също е явен белег за скорошен разпад на връзката. Докато двама души не се научат да проявяват взаимно уважение към потребностите на другия и да ценят различията си, то бракът или връзката помежду им няма да продължи дълго.

#Разбирате езика на любовта по различен начин
Понякога може да се окаже, че двама души имат абсолютно различни възприятия относно любовта и нейното значение. Докато за единия любовта е единствено думи, проява на нежност и ласки, а за другия тя е преди всичко действие и дела, в един момент тези разминавания ще доведат до край на връзката.

#Липсва прозрачност при разходите
Бракът е взаимно партньорство и всеки човек трябва да се отчита пред другия за финансовите приходи и разходи на семейството. Една двойка може да води отделни или съвместни банкови сметки, но когато няма прозрачност за това как парите се харчат, това може да се окаже сериозна причина за раздори, които в един момент да доведат до разпад на брака.

#Няма обратна връзка
Много съпрузи са склонни да избягват разискването на даден проблем, да игнорират въпроси, които са терзаели дълго време ума и чувствата им, да си затварят очите пред трудностите, да премълчават и не само. Това води до негодувание. Не забравяйте, че човекът до вас е най-добрият ви приятел. Той най-добре ще ви разбере как се чувствате в даден момент. Бъдете искрени, споделяйте с него тревогите и всичко онова, което ви мъчи. В противен случай премълчаните и неизказани думи могат да доведат до редица недоразумения, а оттам и до разпад на брака и връзката.