Тяхната любов пламва на сцената, докато репетират „Четирите годишни времена“ на Вивалди, а преди месец се врекоха един на друг сред лалетата на Амстердам. Ексклузивно, за първи път след сватбата, Цвети Петрунова ни среща със световноизвестния цигулар Веско Ешкенази и неговата любима виолистка Станислава.

„Докато репетирахме, Веско много често се обръщаше към виолите. Приемах го като знак, че трябва по-усърдно да работим. Но на един концерт той получи букет от публиката, обърна се към мен и ми го връчи. Приятно се изненадах и видях, че има друг поглед и усмивка към мен“ – споделя Станислава за началото на връзката им.

„След това свирихме на морето. Аз щях да пътувам сам, а оркестърът с други коли. Тя обаче се обади и ми каза, че в колата няма място. Помоли да пътуваме заедно и аз не можех да повярвам какво ми се случва. Веднага се съгласих. От първия момент започнахме да говорим и винаги имахме теми за разговор. Може би наистина така се открихме, пътувайки“ – разказва Веско Ешкенази.

Той й предлага брак в Ница по време на пикник на плажа, докато се любуват на залеза.

  • Любов по ноти: Калоян Димитров-Балан се сгоди за своята муза Надежда (ВИДЕО)
  • Как Митко сложи годежния пръстен за Светла в шоколадово яйце
  • Как един шумен часовник вдъхнови Синди Лоупър за песента "Time After Time"
  • Да получиш предложение за брак на Нова Година - след уволнение от работа и без пари за празнуване
  • Тайната любов между Марша Хънт и Мик Джагър, родила песента "Brown Sugar"
  • Как супермоделите на 80-те вдъхновиха Били Джоел за парчето "Uptown Girl"
  • Как Уитни Хюстън превърна "I Will Always Love You" в най-великата любовна песен на всички времена
  • Как Луи предложи брак на русенката Рая на тяхното парче земя в Коста Рика
  • Как Мис Вселена 2015 получи предложение за брак пред Болшой театър от футболиста Георги Костадинов
  • Как Фил Колинс опита да си върне Андреа Берторели с "Against All Odds (Take a Look at Me Now)"

„Бях се подготвил с пръстен още от Холандия и с една бутилка шампанско в хладилник. Казах й, че трябва да се прибера за секунда до хотела. Върнах се с пръстена, с шампанското и с една пица“ – споделя със смях цигуларят.

Шампанското пуква, но ангажиментите на двамата ги завъртат в различни посоки. Едва когато пандемията ги събира в Холандия за по-дълго време, се случва и приказната сватба в Амстердам в тесен кръг.

„Бях много щастлива. Очакваше се да вали сняг, а и ни предупредиха, че церемонията ще е кратка заради пандемията. Всъщност се оказа един прекрасен слънчев ден, всички бяха усмихнати, а самата церемония беше много готина. Може би тази камерност ни даде шанс да усетим, че това наистина да е нашият ден“ – споделя Станислава в "Тази събота и неделя".

Верни свидетели на дългоочакваната сватба са Виктор и Артур, синовете на Ешкенази от съпругата му Ангелина, която загубват през 2003 г. За Веско и Светослава именно техните топли думи и отношение са най-красивият сватбен подарък.

Целия разговор можете да чуете във видеото горе.