Марко Костанцо е т.нар. фоли артист – той е създал звуците за филми като "Дяволът носи Прада", "Вълкът от Уолстрийт", "Мълчанието на агнетата", "Ледена епоха" и много други.

Голяма част от звуците са създадени чрез зеленчуци, варива, легенчета, сухи листа, счупени стъкла и други.

„Контролът е важен в нашата работа – трябва да можеш да усилваш и намаляваш, да играеш със звука, той да дойде, когато ти трябва. Тогава си се справил добре. В миналото проследявах различни минувачи. Изучавах походките им. Някои бързо се обръщаха сякаш съм се приближил твърде много. Научих се да пазя дистанция и да правя крачка назад. Наблюдавам даден човек и неговите 5 крачки, хващам му ритъма, после забелязвам друг и хващам неговия ритъм, и така се тренирах. Не е въпрос просто да правиш звуците в синхрон. Важно е дали е някой грамаден мъж - тогава трябва да звучиш сякаш при стъпването удряш земята, искаш да чуеш тежестта му. Ако е дете - при него е така... пръсти - пета, пръсти – пета“ – пояснява Марко пред Петя Дикова.

„Ако мога да контролирам един звук, то мога да създам какъвто ефект си поискам. Обикновено, когато работя със зеленчуци или плодове, много добре знам точно какъв вид зеле да ползвам или целина. Ако правя звук за чупене на кости, трябва да е бързо пукане“ – разказва фоли артистът.

Имал е щастието да работи с някои от най-великите режисьори като Мартин Скорсезе, братята Коен, Спайк Лий, Джонатън Деми и Нора Ефрон.

„Не вярвам Оскарите някога да имат отделна категодия, която да ни почита индивидуално, но когато „Хюго“ на Мартин Скорсезе взе за най-добър монтаж на звукови ефекти, аз подържах „Оскар“-а и се снимах с него“ – признава Марко Костанцо.