Мерил Стрийп е холивудска легенда – най-номинираната за „Оскар“ актриса в историята на наградите. Тя е влизала в десетки роли, включително в тежки драми, но една от най-емоционално изтощаващата е била тази в хита „Дяволът носи Прада“.

В интервю за „Entertainment Weekly“ Мерил Стрийп разкри, че се е чувствала ужасно, докато е била на снимачната площадка и е била депресирана.

Мерил Стрийп има награда "Златен глобус" за ролята си в "Дяволът носи Прада"
Снимка: Getty Images

Тя е избрала да подходи към участието във филма по метода на Станиславски – да се опита напълно да вникне в образа, който трябва да играе, да разбере всичките му подбуди и напълно да се слее с него.

И тъй като в случая ролята ѝ е на надменна, безчувствена и властна жена, самата актриса се е опитвала да се държи така с останалите актьори. И в резултат на това през цялото време е била изолирана от тях.

Снимка: Instagram

„Беше ужасно. Стоях си сама и нещастна в караваната“, спомня си тя. „Чувах как останалите хора от екипа се смеят и се забавляват навън. Бях депресирана, но си казвах, че това е цената, която плащаш, когато си шефът.“

Мерил Стрийп сподели още, че след „Дяволът носи Прада“ никога отново не е използвала този актьорски метод.

Младите актриси Ан Хатауей и Емили Блънт също са забелязали, че ролята не носи удоволствие на легендарната актриса.

Снимка: Getty Images

„Мерил е толкова общителна и забавна, така че едва ли ѝ е било много забавно да се опитва да се изолира от всички нас“, каза Емили Блънт, за която ролята в „Дяволът носи Прада“ е първият актьорски успех.

Снимка: Getty Images

Ан Хатауей пък е доволна, че Мерил Стрийп се е справила толкова добре и е успяла да ѝ внуши толкова силен страх, защото това е помогнало и за нейната роля.