Режисьорът Тайка Уайтити (носител на Оскар за сценария на "Заекът Джоджо") кани приятели от Холивуд да четат заедно "Джеймс и гигантската праскова" на Роалд Дал. Целта е да съберат средства за организацията Partners In Health, основана от дъщерята на великия английски писател.

Книгата разказва за малкия Джеймс Тротър, който по странни стечения на обстоятелствата попада във вътрешностите на огромна вълшебна праскова, където преживява ред приключения.

Освен Бенедикт Къмбърбач и Мерил Стрийп във видеото по-горе, може да чуете и братята Крис и Лиъм Хемсуърт изпълняващи ролите на шумните лели Спондж и Спайкър ето тук >>

Скоро ни очакват две екранизации на произведения на Роалд Дал. През октомври ще излезе адаптация на "Вещиците" с режисьор Робърт Земекис, в която играят Ан Хатауей и Стенли Тучи, а на етап подготовка се намира мюзикъл по "Матилда" с Ралф Файнс в главната роля.

Към четенията на "Джеймс и гигантската праскова" ще се присъединят още Кейт БланшетОливия Уайлд и Гордън Рамзи. Може да следите за участията им на официалния YouTube канал Roald Dahl HQ.