Актьорът Иво Аръков бе в „главната роля“ на предаването „120 минути“ по bTV, където сподели детайли за работата си с Къванч Татлъту в сериала „Ирония на съдбата“, кога последно е готвил за жена и защо за него България е като родопска черга.

„Имам голям грях към Къванч. В едно интервю бях казал, че не говори добре английски. Той разбира езика, но видях, че му коства усилия. Извинявам се на феновете, които смятат, че съм го обидил. В друго интервю пък го нарекох „Страхотен пич“, а тази дума на турски е обидна. Извинявам му се. Братко мой, да знаеш, че не съм имал предвид това“ – сподели актьорът, който се справи чудесно с ролята си на руски мафиот и заради това, че баща му е руснак.

„Къванч беше гледал някакви мои видеа и беше с определено очакване за мен. Аз обаче отидох на първата среща с бяло сако, бомбе, с две думи: светъл човек с широка усмивка. Започваме да си говорим, но усетих, че е доста скептичен. Май се чудеше дали ще мога да изиграя ролята на руски мафиот, който е кръвожаден. След като заснехме първата сцена обаче, той беше много по-спокоен… За последно си писахме покрай Коледа и Нова година“ – разказа Иво Аръков, чийто първи голям тв проект бе сериалът на bTV “Фамилията“.

Роденият във Варна актьор е завършил курс за готвачи и на въпроса „Кога последно готви за жена?“, отговори: „Снощи. Сьомга филе с варени зеленчуци и пюре от нахут… Навремето, след като изкарах курсовете, работих в една много известна верига пицарии във Варна. С първите пари си купих широки дънки и зимно яке с пухче“.

„Допитвам се до различни диетолози и спортисти относно формата си. Всеки организъм има своята специфика. Баща ми е бивш борец в свободен стил и от малък ме е учил как да тренирам правилно. Дори направи в спалнята ми лост за набирания. Пица и паста не съм ял от две години. Храня се с месо и салата“ – сподели актьорът от „Скъпи наследници“ и „Съни бийч“.

„България е като родопска черга. Твърда, шарена, понякога топла, понякога хладна, но въпреки всичко красива“ – призна Иво Аръков. Какво още каза той в „120 минути“ – вижте във видеото по-горе.