От 29 юни зрителите на bTV ще имат възможност да проследят новия сериал с участието на турската мегазвезда Къванч Татлъту - „Ирония на съдбата“. До него рамо до рамо застава и българският актьор Иво Аръков, който ще видим в напълно противоположна роля от тази на спасителя Младен от „Съни Бийч“. В „Ирония на съдбата“ той е руски мафиот на име Иван Сокуров и е смъртен враг на Къванч. Какво ни разказа Иво Аръков за запознанството си с Къванч, с които други обичани турски актьори е успял да се запознае на снимачната площадка и какви са впечатленията му от турските продукции.

Разкажи ни повече за Къванч, общувахте ли си извън работните ангажименти, какъв човек е той? Как се държи на снимачната площадка?

Да, с него се работи лесно, въпреки всичко, което са ми говорили и съм чувал в Истанбул, което предимно е свързано с неговото чувство за лично пространство и вероятно от там хората остават с грешно впечатление. За времето, в което бяхме заедно, установих, че е много ведър характер и перфекционист като мен. Обичаме професията си и се стремим да дадем максималното от себе си, за да постигнем високи резултати. И именно заради тази наша черта и ангажираност, а и в последствие пандемията, не успяхме да се уговорим за среща през този сезон.

Твоят герой в сериала е руски мафиот на име Иван Сокуров. Кое е по-лесно – да играеш отрицателен или положителен образ, защото казват, че отрицателните са трудни за изграждане, но се запомнят за по-дълго?

С риск да бъда банален и крайно отегчителен за читателите ще кажа, че няма лесни или трудни роли, има силни или слаби актьори. Аз се чувствам облагодетелстван, че през изминалите години ми се отдава възможността да играя както положителни така и отрицателни. Младен от „Съни Бийч“ е коренната противоположност на Иван Сокуров от Carpisma и като актьор се чувствам поласкан, че двата образа се срещат (излъчват) в една и съща година. А иначе слуховете за изграждане на отрицателен образ са верни, с оглед на негативната енергия, която човек (актьор) събира в себе си, изграждайки образа, и когато приключи проектът е трудно да намери отдушник и да се върне отново в балансирания живот. Но имайки опита зад гърба си, не си позволих да губя почва под краката си. 

Иво с актрисата Елчин Сангу.
Снимка: btvnovinite.bg

С кои други известни турски актьори се запозна по време на снимките на сериала?

За щастие успях да се видя с всички актьори и актриси от сериала и да имаме своите забавни моменти. Елчън, Мелиса, Онур, Али, Алперън, Рожда и Къванч, разбира се. И с всеки по отделно имам весели истории. 

Иво и актрисата Мелиса Аслъ Памук.

Българските или турските актриси са по-красиви и защо?

Не съм сигурен, че аз съм човекът, който би могъл да категоризира и окачествява чия красота е по-голяма, но със сигурност никой не отстъпва по чар, харизма и присъствие. Аз успявам да се влюбя както там, така и тук. Може би единствената разлика е в това, че турските сериали покриват по голяма територия от света и на тях се радва многохилядна аудитория, но съм сигурен, че и това ще се промени за България.

Какви са ти впечатленията от турските продукции, би ли се снимал отново в турски сериал?

Процесът на снимане е почти идентичен и като организация, и като хаос. Защото в киното винаги изниква нещо неочаквано и двете страни добре се справят с улавянето на мига. Може би това, което ми направи впечатление при тяхното снимане, е че излъчването на епизодите е паралелно със снимането и сценаристите удължиха моята роля заради високия интерес на феновете. Имат много хармонична връзка и с удоволствие бих участвал, ако получа покана и за друг техен проект.

"Ирония на съдбата" е с драматичен сюжет, спиращи дъха екшън сцени, изпепеляваща любовна история и първокласен актьорски състав. Стартът е на 29 юни, всяка делнична вечер от 21 ч.