Срещаме ви с една жена, за която пътуването е начин на живот - тя е влогър, учител, собственик на образователен център и пътешественик, посетил 25 държави на 5 континента. Ивелина Пиралкова ясно показва какво може да постигне човек, когато има неизчерпаема енергия за живот и приключения. Вижте защо обикновена вечеря в ресторант в Йордания е показана по националната им телевизия, а Ивелина е главен герой в нея.

"Тайната е да го правиш със сърце, с желание, с любов към децата - ако го правиш по този начин, те го усещат" - с тази рецепта за щастие Ивелина Пиралкова преподава и ръководи своя образователен център вече повече от година. Ако някъде из "Люлин" видите картини от филма "Хари Потър", ще знаете, че е тя.

"Тъй като влакът, с който Хари Потър пътува към училището се казва "Хогуърдс експрес", реших да си открадна името и да създадем нещо тематично. Искам с тях да поемем на едно магическо приключение в света на знанията", казва Ивелина.

Завършва журналистика, но разбира, че това не е нейната сфера. Затова започва работа като аниматор, а след това като учител.

Децата са в интернет, уроците са в интернет, защо не и учителите? Това се запитала Ивелина и след няколко качени забавни клипчета вече е следвана от всичките си ученици. И вярна на мотото, че човек трябва да влиза в различни роли, Ивелина избира да е… пътешественик. 5 години, 25 държави на 5 континента, а разказите ѝ вече са събрани в една книга - сборник от пътеписи.

"Когато тръгвам да пътувам, аз тръгвам заредена с идеи, че това ще бъде най-вълнуващото пътешествие в живота ни - дори да отивам до Перник", казва тя.

Спомен за поколенията остава една незабравима вечеря в Йордания след цял ден лутане и губене в града.

"Бяхме на ресторант, аз се забавих с парче месо и започнах много силно да кашлям, причерня ми, чувствах се зле и в този момент по улицата мина един млад йордански лекар, който, виждайки ме, че кашлям, спря, с фенерчето на телефона си погледна, видя, че ми се е заклещило нещо в гърлото, няколко пъти ме стисна, успя да го изкара от мен. Всичко това беше заснето от камерата в ресторанта и то попадна в йорданските новини със заглавие "Йордански лекар спасява европейска туристка". 

Рядко се случва да попитаме човек какво си пожелава, а той да каже, че мечтае всичко да продължи както е сега.

"В момента се чувствам толкова щастлива и жива, че си пожелавам да го запазя и всичките ми близки да са здрави и да сме заедно и щастливи", казва тя.

А на зрителите пожелава: "Да не се страхуват да пътуват, да гонят мечтите си и да са вдъхновени и заредени за живот и за нови приключения и пътешествия"