Най-лесните рецепти за коледни сладки и курабийки. Те ще направят празниците ви още по-хубави. Нека Коледата заухае на ванилия и мед!
1. КОЛЕДНИ МЕДЕНКИ
Тайните съставки са индийско орехче и кориандър на прах. Ръчно правените сладкиши са (без)ценен подарък за всеки близък до сърцето ви човек. А си представете усмивките на баба и дядо, когато внуците им поднесат най-сладката коледна изненада.
2. МЕДЕНКИ С МАСЛЕН КРЕМ
Бързи и лесни, тези сладки носят аромат на мед и канела. Всяко медено топче се издълбава, а трохите се прибавят към крема за слепване. Основните продукти в него са прясно мляко, масло и орехи. Меденките са най-вкусни, когато престоят едно денонощие, за да поемат максимално от аромата на крема и да омекнат.
3. АВСТРИЙСКИ КОЛЕДНИ СЛАДКИ "АНГЕЛСКИ ОЧИ"
Това е интересна вариация на маслени курабийки. Комбинацията от маслено тесто и кайсиев или ягодов мармалад, гарнирано с печени ядки, е от онези вкусотии, на които трудно можем да устоим.
4. КАНЕЛЕНИ ЗВЕЗДИ
Рецепта, в която канелата е ключов продукт. Тези сладки са най-вкусни в компанията на чаша греяно вино.
5. ДОМАШНИ МАСЛЕНКИ
200 г размекната свинска мас е тайната на тези масленки. Ако ви притеснява ароматът й обаче, може да замените с масло. Не забравяйте обаче, че чистата свинска мас има своите предимства и прави тестото меко и рохко.
6. МАСЛЕНКИ СЪС ЗАХАРНА ГЛАЗУРА
Масленки, които се топят в устата. С декорация или без, тези фини сладки носят свеж вкус за празниците. Те са с лимонов вкус и задължително трябва да направите много бройки, защото ще свършат бързо. Вкусни са, крехки и се топят в устата. Може да ги хапвате просто така - без глазура, само с чаша прясно мляко, например. Но ако искате да имат завършен вид, отделете си малко повече време за декорация.
7. ШОКОЛАДОВИ БИСКВИТКИ
Тези супер вкусни и интересни сладки са с 2 вида брашно. В рецептата им шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня, докато се получи течна консистенция, а яйцата и захарта се разбиват, докато удвоят обема си. Всичко се обърква през загръщане, все едно се остъргват стените на купата, а не да се бърка активно.
8. ВИЕНСКИ ПЯСЪЧНИ БИСКВИТИ
Много лесни бисквитки, които може да сервирате на вашите гости със следобедно кафе. Сабле Виеноа или сабле е сладка от масло и брашно, която се появява за първи път в Sablé-sur-Sarthe комуна в департамент Сарт през 1670 г. Френската дума "сабле" означава пясък.
9. АРОМАТНИ БАДЕМОВИ СЛАДКИ
Търсите компания на следобедното кафе? Отговорът е в тази рецепта за бисквитки. Тя е за сладки, които можете да направите на Коледа и да похапвате до Нова година. Точно така, тези бадемови сладки могат да издържат до 2 седмици!
10. СЛАДКИ КОЛЕДАРЧЕТА
Привидно обикновени коледни меденки, тези сладурски коледарчета определено няма да останат незабелязани на трапезата. Красивата им презентация грабва окото, а вкусът им оставя спомена за Коледа.
11. КОЛЕДНИ ВЕГАН МЕДЕНКИ
Едно веган предложение за хората, които искат до си похапват коледни сладкиши без угризения. Непоносимостта към глутена е състояние, при което консумацията на храни с глутен води до атрофия на лигавицата на тънкото черво. Ето защо при установена такава, е редно да се внимава особено много какво се хапва. Коледните празници, когато трапезата е отрупана с какви ли не вкусове, е истинско изпитание за хората, които са алергични към глутен. За тях е тази рецепта за традиционни коледни меденки, която освен че е без глутен, е подходяща и за вегани. Сладките може да се съхраняват на стайна температура в продължение на няколко дни. Може и да ги замразите за по-дългосрочно съхранение.
12. ПИЯНИ КОЛЕДНИ СЛАДКИ
Знаете ли с какво финландците борят депресията от студа и тъмнината? С много сладки неща, разбира се. Ето защо изцяло можем да им се доверим, когато става дума за коледни сладки. Те са истинска експлозия от вкусове и аромати, богати на разнообразни продукти, сладки и микс от традиционни коледни вкусове. Тези десерти включват и друга ценна съставка за студените дни, а именно - вино. Не пренебрегвайте силата му, дори да е само в състава на десерт. Тези пияни сладки от Финландия носят инстинския коледен дух!
13. КОЛЕДНИ ВАНИЛОВИ МЕЧЕТА
Около Коледа от всички къщи започва да се носи аромат на канела, джинджифил, карамел... Тези ванилови мечета са хрупкави и ароматни. А коледният дух със сигурност ще дойде,когато добавите и малко ром. Интересна комбинация, нали?
14. СЛАДКИ ЗА КОЛЕДА С ДЕКОРАЦИЯ
От ръчно рисувани венци до весели снежни глобуси, в този горещ списък с красиви коледни бисквитки ще видите сладки с всички празнични мотиви. Тези сладки са едни от най-красивите, защото са направени от едни от най-добрите сладкари и декоратори. разгледайте ги и почерпете вдъхновение.
15. КОЛЕДНИ СЛАДКИ С ДЖИНДЖИФИЛ
Tези сладки се приготвят бавно. Tестото се замесва, но работата продължава на следващия ден. Когато е втасало, се разточва много тънко, върху набрашнена повърхност и се изрязват формички по избор. Получените бисквити се пекат в намазана с олио или масло тавичка за не повече от 5 мин на поне 200 °С.
За още по-добри резултати, не забравяйте да добавите в сладките и щипка любов!

























