Материалът е изготвен със съдействието на PEPCO
Не казвайте, че нямате време да направите домашни сладки тази Коледа. Ако никога досега не сте пробвали, ето сега е подходящият момент - ще ви предложим лесна рецепта, която ни предостави не кой да е, а жената, която е стилна дори и в кухнята - Лора Капустина.
Необходими продукти
300 гр брашно 
200 гр пудра захар 
200 гр меко масло
 1 яйце 
1/2 ч.л канела 
1/2 ч.л джинджифил на прах 
1/4 ч.л индийско орехче 
1/4 ч.л кориандър на прах 
Ванилия
 1 яйце
Начин на приготвяне
- Сухите съставки и мекото масло се смесват добре до получаването на мокри трохи.
 - Накрая се добавя яйцето.
 - Ако тестото е много сухо може да се добави съвсем малко вода (1-2 с.л ).
 - Омесва се меко тесто, което се слага в хладилника за 30 мин да стегне в стреч.
 - Разточва се около 3 мм, реже се в избрана форма и се пече за около 8 мин или докато хване златист захар в предварително загрята фурна на 180 градуса.
 
За още резепти от Лора посетете блога й highheelsbaking.com
И ако все още не сте сигурни, че тази Коледа ще приготвите коледни меденки, сме готови да ви дадем поне 4 причини да го направите:
1. Готвенето действа терапевтично, а готвенето на сладкиши гарантирано ще ви зареди с добра енергия.
2. Ако сте семейни, правенето на меденки може да се превърне в чудесно семейно забавление - децата обожават да се цапат в кухнята и в този случай дори е възпитателно.
3. У дома ще замирише на Коледа!
4. Ръчно правените сладкиши са (без)ценен подарък за всеки близък до сърцето ви човек. А си представете усмивките на баба и дядо, когато внуците им поднесат най-сладката коледна изненада.
Всичко необходимо, за да бъде вкусът на истинските празници гарантиран, можете да откриете в магазини PEPCO.
Още по темата:

                                
			
			
			








                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    

    