Материалът е изготвен със съдействието на PEPCO

Не казвайте, че нямате време да направите домашни сладки тази Коледа. Ако никога досега не сте пробвали, ето сега е подходящият момент - ще ви предложим лесна рецепта, която ни предостави не кой да е, а жената, която е стилна дори и в кухнята - Лора Капустина.

Необходими продукти

Формички и печати за изрязване на сладките можете да откриете в магазини PEPCO. Снимка: Лора Капустина

300 гр брашно
200 гр пудра захар
200 гр меко масло
1 яйце
1/2 ч.л канела
1/2 ч.л джинджифил на прах
1/4 ч.л индийско орехче
1/4 ч.л кориандър на прах
Ванилия
1 яйце

Начин на приготвяне

  • Сухите съставки и мекото масло се смесват добре до получаването на мокри трохи.
  • Накрая се добавя яйцето.
  • Ако тестото е много сухо може да се добави съвсем малко вода (1-2 с.л ).
  • Омесва се меко тесто, което се слага в хладилника за 30 мин да стегне в стреч.
  • Разточва се около 3 мм, реже се в избрана форма и се пече за около 8 мин или докато хване златист захар в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Красиви коледни буркани, в които да съхранявате коледните меденки, можете да намерите в магазини PEPCO. Снимка: Лора Кпустина

За още резепти от Лора посетете блога й highheelsbaking.com

И ако все още не сте сигурни, че тази Коледа ще приготвите коледни меденки, сме готови да ви дадем поне 4 причини да го направите:

1. Готвенето действа терапевтично, а готвенето на сладкиши гарантирано ще ви зареди с добра енергия. 

2. Ако сте семейни, правенето на меденки може да се превърне в чудесно семейно забавление - децата обожават да се цапат в кухнята и в този случай дори е възпитателно.

Снимка: Лора Капустина

3. У дома ще замирише на Коледа!

4. Ръчно правените сладкиши са (без)ценен подарък за всеки близък до сърцето ви човек. А си представете усмивките на баба и дядо, когато внуците им поднесат най-сладката коледна изненада. 

Всичко необходимо, за да бъде вкусът на истинските празници гарантиран, можете да откриете в магазини PEPCO.

Още по темата: