Материалът е в партньорство с PEPCO

Различна е тази година, различни са и празниците ни. Като че ли повече от всякога имаме нужда от светлина, топлина и усмивки, от мили думи и най-вече от докосване.

С наивността на детското очакаване за добрия старец, който влиза през комина, пийва мляко, хапва бисквитки и оставя подаръци, повечето от нас бързат да украсят домовете си и работните си места, за да могат цветовете и ароматите на Коледа да стоплят сърцата ни и тази топлина да трае възможно най-дълго.

"Исках по-голяма елха от около 3 години и си взехме елха гигант. Сега нямам нищо против, че слънцето залязва по-рано, защото това означава повече часове да се наслаждавам на светлините от елхата. Снощи дори легнах под нея, както правех когато бях дете. Когато навън е студено и звездите не се виждат от облаци - лампичките са звезди. Направих нещо като mood board на празнична тематика, който е разделен на 4 основни теми с надеждата да вдъхна и на вас малко празнично настроение", споделя в един от постовете си в Инстаграм една от любимите ни феи на сладкишите Лора Капустина.

Вдъхновени от нейните детски спомени и желанието дните ни да са пълни с усмивки, събрахме още няколко идеи за декорация, които можете да вкарате в употреба още този уикенд. 

За да е истинска една Коледа, има нужда от малко повече блясък, светлина и задължително от украса. Няма нужда да харчите много пари, нито да сте безкрайно сръчни. 

  • Идея 1

Вземете най-обикновена плетена кошница, напълнете я с шишарки и сложете коледни лампички за разкош. Ефектът е поразителен и създава страхотно коледно настроение.

Снимка: iStock

  • Идея 2

Направете си висяща елха на стената. Използвайте борови клонки, лампички и коледни играчки от естествени материали за декорация. Излъчват особена мекота, уют и топлина.

Снимка: iStock

  • Идея 3

Още една идея - суперлесна за изпълнение. В подходящ буркан, а може и в няколко с различна форма и размери, сложете лампички (ето тук има интересни предложения и за LED осветление, и за буркани) и воала - Коледа е у дома.

Снимка: iStock

  • Идея 4

И за финал едно вкусно предложение - захарни пръчици (помните ли шекерените пръчки на времето по панаирите, мммм - лепкави детски усмивки, разкош!). Та, захарни пръчици във формата на бастунчета, събрани по двойки, за да образуват сърце. Връзвате панделка и слагате на елхата. Ако сте с малки деца обаче, не гарантираме за оцеляването им до Коледа.

Снимка: iStock

Вдъхновение и материали за реализацията на идеите можете да намерите в магазини PEPCO, които имат страхотни находки по отношение на декорации за дома.

---

Още идеи за коледна декорация: