Станислава Кунева е собственик на софийската пекарна "Хляб и Soul". Започва да се занимава с производство на хляб, след като ражда детето си и трябва отново да се върне на работа. Но вместо по добре утъпканата пътека на вече познатото и наученото, тръгва по тази, която й предлага предизвикателството на новото. 

Снимка: Евгений Милов

Станислава е част от проекта на Ladyzone.bg и Тази неделя – „Пазителките“. В него се разказват вдъхновяващите истории на 9 жени, които пазят традициите на различни занаяти и ги претворяват по свой начин в съвремието.

Снимка: Евгений Милов

Вижте и първата история – на грънчарката Десислава Владовска – жената, която вае най-големите делви в България, освен това прави съдове за печене на хляб, квасене на мляко, приготвяне на ферментирали храни и др.

Шоколадови бисквити с два вида брашно

Шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня, докато се получи течна консистенция.
Яйцата и захарта се разбиват, докато удвоят обема си. Добавя се ръженото брашно. Към готовата смес се добавя шоколадово-маслената. Всичко се разбива с миксер. Добавя се другото брашно, смесено с бакпулвера, плюс ванилията. Всичко се обърква през загръщане, все едно се остъргват стените на купата, а не да се бърка активно.

Сместа се оставя в хладилника, за да стегне, за около 30 минути.

Охладената смес се оформя с лъжица за сладолед върху тава, застлана с хартия за печене. Пече се на 180 градуса между 8 и 10 минути.

Получават се плоски, кръгли бисквити с наситен шоколадов вкус.

За точните дози на продуктите и как го лесно и бързо ги прави Станислава – изгледайте видеото.