Комбинацията от маслено тесто и кайсиев или ягодов мармалад, гарнирана с печени ядки, е от онези вкусотии, на които трудно можем да устоим.
Съставки
- 100 г Сладко от ягоди
- 200 г Бадеми
- 400 г Брашно
- 1 ч.л. Ванилова захар
- 2 бр. Жълтъци
- 100 г Захар
- 200 г Краве масло
Начин на приготвяне
- 1. Жълтъците, захарта и ваниловата захар се разбъркват с вилица в дълбока купа.
- 2. Добавят се брашното и маслото и се замесва малко тесто.
- 3. След което се прибира в хладилника за 2-3 часа.
- 4. От охладеното тесто се гребва с чаена лъжичка и се оформят малки топченца, овалват се в натрошените бадеми и се подреждат в застлани с хартия за печене тави, на 2-3 см разстояние едно от друго.
- 5. Всяко топченце се притиска в средата с пръст, за да се оформи малка вдлъбнатина.
- 6. Сладките се пекат около 15 мин. на 175 градуса.
- 7. Изваждат се от фурната, изчаква се 5 мин. и в средата на всяка сладка се сипва по малко от сладкото.