Комбинацията от маслено тесто и кайсиев или ягодов мармалад, гарнирана с печени ядки, е от онези вкусотии, на които трудно можем да устоим. 

Съставки

  • 100 г Сладко от ягоди
  • 200 г Бадеми
  • 400 г Брашно
  • 1 ч.л. Ванилова захар
  • 2 бр. Жълтъци
  • 100 г Захар
  • 200 г Краве масло

Начин на приготвяне

  • 1. Жълтъците, захарта и ваниловата захар се разбъркват с вилица в дълбока купа.
  • 2. Добавят се брашното и маслото и се замесва малко тесто.
  • 3. След което се прибира в хладилника за 2-3 часа.
  • 4. От охладеното тесто се гребва с чаена лъжичка и се оформят малки топченца, овалват се в натрошените бадеми и се подреждат в застлани с хартия за печене тави, на 2-3 см разстояние едно от друго. 
  • 5. Всяко топченце се притиска в средата с пръст, за да се оформи малка вдлъбнатина.
  • 6. Сладките се пекат около 15 мин. на 175 градуса.
  • 7. Изваждат се от фурната, изчаква се 5 мин. и в средата на всяка сладка се сипва по малко от сладкото.