За тази рецепта са ви нужни небелени бадеми. Може да замените с бадемово брашно, но вкусът няма да е толкова наситен. 

 

Готовите сладки може да съхранявате в кутия,з атворена с плътен капак. Така могат да издържат до 2 седмици.

Съставки

  • 1 ч.ч. Бадемова ядка
  • 1/2 ч.ч. Брашно
  • 2 с.л. Захар
  • 4 с.л. Краве масло
  • 1/2 ч.л. Ванилов екстракт
  • 2 с.л. Вода
  • 1/2 ч.ч. Пудра захар

Начин на приготвяне

  • 1. Изпечете бадемите в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10 минути. Добре е тавичката да е застлана с хартия за печене, за да не залепват. 
  • 2. След като бадемите изстинат, ги смелете в пасатор. Добавете към тях брашното и захарта и завъртете за още 30 секунди, докато се получи хомогенна фина смес. 
  • 3. Към нея добавете маслото, ванилията и водата и отново пасирайте. 
  • 4. Oт тестото оформете 24 топчета. Големината им трябва да е колкото черешка. 
  • 5. Застелете тава с хартия за печене и подредете топчетата върху нея на разстояние едно от друго. Леко ги притиснете с пръст, за да се сплескат. 
  • 6. Печете 20 минути, докато станат златисти. 
  • 7. Докато са още топли, овъргаляйте в пудра захар. Заради температурата поемат повече от нея.