За тази рецепта са ви нужни небелени бадеми. Може да замените с бадемово брашно, но вкусът няма да е толкова наситен.
Готовите сладки може да съхранявате в кутия,з атворена с плътен капак. Така могат да издържат до 2 седмици.
Съставки
- 1 ч.ч. Бадемова ядка
- 1/2 ч.ч. Брашно
- 2 с.л. Захар
- 4 с.л. Краве масло
- 1/2 ч.л. Ванилов екстракт
- 2 с.л. Вода
- 1/2 ч.ч. Пудра захар
Начин на приготвяне
- 1. Изпечете бадемите в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10 минути. Добре е тавичката да е застлана с хартия за печене, за да не залепват.
- 2. След като бадемите изстинат, ги смелете в пасатор. Добавете към тях брашното и захарта и завъртете за още 30 секунди, докато се получи хомогенна фина смес.
- 3. Към нея добавете маслото, ванилията и водата и отново пасирайте.
- 4. Oт тестото оформете 24 топчета. Големината им трябва да е колкото черешка.
- 5. Застелете тава с хартия за печене и подредете топчетата върху нея на разстояние едно от друго. Леко ги притиснете с пръст, за да се сплескат.
- 6. Печете 20 минути, докато станат златисти.
- 7. Докато са още топли, овъргаляйте в пудра захар. Заради температурата поемат повече от нея.