Това е една лесна и много интересна рецепта за Хелоуин. Децата ще бъдат във възторг от получения шоколад на призрачета. Нужни са ви само два вида шоколад или шоколадов чипс (капки) - бял и черен; и пергаментна хартия или силиконова подложка за печене. 


Важно е да ползвате качествен шоколад, за да сте сигурни, че след разтопяването той отново ще се втърди и ще се получи блокче. Препоръчваме да ползвате или готови качествени шоколади или шоколад за готвене под формата на чипс или капки. 

 

Може да си поиграете с цветовете и да оцветите белия шоколад с лилава или оранжева сладкарска боя. Използвайте го за основа, а върху него по описания начин направете бели призрачета. 

 

 

 



 



 

Съставки

  • 1 ч.ч. Черен шоколад
  • 1/2 ч.ч. Бял шоколад

Начин на приготвяне

  • 1. Поставете начупен черен шоколад или шоколадов чипс в купа и я сложете в микровълнова за 40 секунди на средна мощност. Разбъркайте. Повторете това за още 20-30 секундни толкова пъти, колкото е нужно, за да може шоколадът изцяло да се разтопи. Друг вариант е да топите шоколада на водна баня на котлона.
  • 2. Разпределете тъмния шоколад върху хартията на слой с дебелина около 1/2 см. 
  • 3. Сложете и белия шоколад да се разтопи. Той е по-малко като количество и има нужда от по-малко време. Бъдете внимателни и разбърквайте, след като извадите от микровълновата. 
  • 4. След като се разтопи добре, добавете капка с размер на чаена лъжичка от бялата смес върху тъмната. Разнесете равномерно и леко плъзнете надолу, така че да се получи веещата се долна част на призрака.
  • 5. Ако искате да добавите цветни пръчици, брокат или други ефекти, направете го сега. 
  • 6. Оставяйте шоколадената кора за няколко минути, докато стане твърда. Разтопете още малко тъмен шоколад и с клечка за зъби оформете очите и учудената уста на призрака. Очите трябва да са кръгли и еднакви, а устата - малко по-голяма. 
  • 7. Оставете да се охлади напълно, за да стегне.