Знаете ли, че за всички 10 сезонa на “Приятели” Дженифър Анистън е сменила общо 703 тоалета? Зашеметяваща цифра! И всеки един от тях й стоеше по невероятен начин – от булчинската рокля в първи епизод до къси поли, рокли, пуловери, панталони и скъсени топове.

В реалния живот актрисата, която преди броени дни навърши 55, се придържа към класиката. Най-често на събития залага на изчистени рокли в бяло, черно, червено и шампанско. Заради великолепния си усет към модата и защото малката черна рокля се превърна в нейна запазена марка, Анистън е наричана Кралицата на малката черна рокля.

Последното доказателство за това е бижуто в черно, което звездата от „Приятели“ облече на наградите People’s Choice Awards. Роклята беше без ръкави, асиметрична в дължината и с интересен гол детайл на гърба. Тоалетът разкри красивите крака и стегнато тяло на 55-годишната актриса.

Снимка: Getty Images

Създадена в началото на 20 век от великата Коко Шанел, малката черна рокля олицетворява силната, еманципирана, работеща и независима жена. А носена от Дженифър Анистън днес ни показва как тя може да има различни лица, да е все така актуална и улавяща динамиката в модата.

А ние подготвихме някои от незабравимите визии на Джен на червения килим, за да докажем, че малката черна рокля е незаменим моден фаворит!

Снимка: Getty Images

Категорична и любима версия на LBD (съкращение от англ. little black dress) за Анистън е такава в кожен вариант. Предпочитаната дължина от актриса е над коляното.

Снимка: Getty Images

Черната дантела също може да е изключително подходяща за вечерни събития, коктейли и дори среща с фенове.

Снимка: Getty Images

Малката черна рокля със загатващи цветни акценти в бяло и червено е начин да разнообразим тъмния цвят и да избягаме от скуката.

Снимка: Getty Images

Макар Анистън да предпочита късия вариант на малката черна рокля, миди дължината също й стои зашеметяващо.

Снимка: Getty Images

Пайетите - още един моден акцент, с който бързо се постига ефект на блясък и великолепие. 

Снимка: Getty Images