Почитателите на хитовия лекарски сериал „Анатомията на Грей“ вече трябваше да преживеят раздялата с почти всички главни герои през годините, в които се снимаше сериалът. Единственият персонаж, който изглежда непоклатим, е самата Мередит Грей, чиято роля изпълнява актрисата Елън Помпео. Но Помпео не планира още дълго да остане на екрана, не само в „Анатомията на Грей“, но и по принцип.

Снимка: Getty Images

В интервю за подкаста „Първо дамите“, Елън сподели, че идеята за продължаване на актьорската ѝ кариера не я изпълва с ентусиазъм.

„Не казвам, че никога отново няма да се снимам, може и да го направя, но не съм много развълнувана да продължа актьорската си кариера“, уточни 51-годишната актриса. „Макар че не съм играла милион различни роли, имам чувството, че съм. Нямам желание вече да седя в караваната в 11 часа вечерта и да трябва да ми казват кога мога да ям. Това е за младите.“

Снимка: Getty Images

През май „Анатомията на Грей“ беше подновен за 18-и сезон, но това може и да е краят на популярния сериал, който разказва за лекарите в болница в Сиатъл.

„Това може да е краят“, каза Елън Помпео. „Все още не съм готова официално да обявя какво е бъдещето ми в шоуто, но ми се струва, че вече сме разказали повечето истории, които можехме да разкажем.“

Елън Помпео иска да има повече време за семейството си
Снимка: Getty Images

В интервю през 2020 г. Елън Помпео призна, че е избрала „да печели пари“ пред това да развива кариерата си. За разлика от повечето други актьори в сериала, които напуснаха, за да се развиват като актьори, Помпео си договори годишна заплата от 20 милиона долара, за да продължи да се снима.