Учителите и учениците от столичното 119 Средно училище "Академик Михаил Арнаудов" започнаха деня по коледни пижами и пантофи.

Снимка: БГНЕС

Директорът на 119 СУ Диян Стаматов каза пред БГНЕС, че идеята е учениците да се чувстват уютно в училище така, както вкъщи – да им е топло и сигурно.

Снимка: БГНЕС

"Стремим се да намалим агресията и според много психолози това е един от правилните подходи – да слезем, колкото се може повече до самите деца, да се почувстваме като тях", обясни той. Освен това настроението в предколедните дни съвсем естествено води до забавление, като, разбира се, часовете продължават в същото темпо, но с един много по-забавен нюанс.

Снимка: БГНЕС

Стаматов отбеляза, че винаги, когато той или някой от учителите усетят, че има някакъв малък казус на вербална или физическа агресия от страна на едно дете към друго, това е един от лесните подходи вниманието на децата да бъде насочено към по-позитивни варианти на общуване. "А този наистина е точно такъв – създава добро настроение, създава тонус и усещане за детското", подчерта директорът.

Снимка: БГНЕС

По думите му всяко дете, което предколедно има някакви проблеми, би било добре да се чувства приятно и много близо до коледните празници. По отношение на родителите и как те възприемат инициативата, Стаматов отговори: "Надявам се да я приемат позитивно и да не мислят, че на ръководството нещо им е станало и са превъртели. Не, идеята е съвсем различна и с нагласа да сме много, много позитивно настроени. Силно се надявам да я приемат по този начин."

Снимка: БГНЕС

Пред БГНЕС четирима от учениците от VI "д" клас Виктор, Мартин, Любомира и Елевтерия-Мария разказаха, че за първи път се обличат така за часовете в училище и се чувстват много уютно и приятно като у дома си. Сред любимите им предмети в училище са география, математика, литература, човекът и природата, изобразително изкуство и физическо. И четирите деца заявиха, че очакват с нетърпение коледните празници, защото това е едно прекрасно време.

Снимка: БГНЕС

 

Инициативата по пижами и пантофи, която започва днес, ще продължи до 23 декември, последният учебен ден за 2022 г., когато децата ще излязат в заслужена ваканция.

Снимка: БГНЕС

  • 10 факта, които не знаете за Веселка - спечелила 100 000 лв. от "Фермата"
  • Дизайнерите от „Alessa” с 3 предложения за новогодишен тоалет
  • Алена: В годината на Нептун ще осъзнаем грешките си (ВИДЕО)
  • Спенс: Тази Нова година ще бъда с най-малкия си син – така постанови съдът
  • Книга за любовта помага на млада жена да се пребори с множествената склероза
  • Любимите снимки на Вики Терзийска в Инстаграм: дъвки Love is от Истанбул
  • Защо трябва да добавите „нищо“ в желанията си за 2023 г.?
  • Малки разговори с деца: Защо Дядо Коледа НЕ съществува, но еленът му яде... кебапчета
  • Преяждане дебне отвсякъде! Как най-бързо да влезем във форма (ВИДЕО)
  • 418 501 души научиха от Ladyzone за смразяващата загуба на Иво Аръков