Тя се казва, по професия електроинженер, а по сърце - човек, който е решил да помогне на приятелката си с множествена склероза. Една история за чудесата, които не се случват само по Коледа. Случват се тогава, когато носиш добро сърце! 

Преди време Таня Ташева се сблъсква с тежката диагноза множествена склероза. Това е един от моментите, които ни поднася животът, когато на изпитание е подложено тялото, вярата, духът и дори приятелите и най-близките. И точно в такива моменти човек може през най-голямата истина да види какви са хората до него. 

"Таня е кауза, защото множествената склероза не се лекува. На нея постоянно й трябват пари за лечение, което да запази кондицията, в която е - в случая да не спира да ходи. Лечението й струва 700 лв. на седмица."

Трудността провокира Люба да събира и дарява всички приходи от продажбата на своята книга "Любов'на работа" за приятелката си.

"На 14-ти декември участвах в Коледния базар на фирмата, в която работи, и хората купуваха далеч от минималната цена - мина много успешно!"

Люба обича да се занимава с неща, в които влагам въображение и креативност. Пише винаги под действието на емоция.

"Когато съм тъжна, много помага"

Казват, че щастието е бъбриво. Но именно в мъката успяваме да притихнем и да чуем най-важното. Преди време Люба открива, че умее да подчинява думите и от това да се раждат красиви разкази. Един ден, малката й дъщеря Карина й подарява картина с отпечатъци на нейните малки ръчички.

"И аз реших – знаците са ясни - 10 разказа за любов"

Това не е първият път, в който Люба помага за събирането на средства за болна приятелка. С книгата си успява да помогне и на друга нейна позната, минала през тежка операция. С общи усилия и много надежда, резултатът бил повече от добър.

"Хората са невероятно щедри!!! А когато има кауза и познават човека, става много сантиментално и лично."

На въпроса съпричастни ли са хората към чуждата болка, Люба е категорична

"До сълзи!"

За приятел, би направила всичко, защото...

Самата дума приятел е титла! 

Книгата може да поръчате от ТУК. Цената й е 20 лв.
Както казва Люба - Най-ценна е помощта навреме!