Авторката на “Разказът на прислужницата“, по който е направен хитовият сериал на HBO „Историята на прислужницата“, последва съдбата на Дж. К. Роулинг, след като коментира войнствения транс активизъм и опитите езикът да се промени, за да бъде по-приобщаващ за транссексуалните хора. В резултат на тези коментари, тя стана поредната жертва на онлайн атаки от страна на активистите.

Снимка: Getty Images

Атууд сподели две статии, озаглавени „Защо вече не можем да казваме думата жена“ и „Транс права? Да. Токсичен и натрапчив активизъм? Не.“, показващи някои от абсурдите на съвременния транс атавизъм, който сякаш опитва да заличи реалността на биологичния пол.

Резултатът не закъсня и социалните мрежи бяха засипани с агресивни коментари на активисти, обидни епитети и заплахи за сексуално и физическо насилие.

Снимка: Twitter

Маргарет Атууд може да духа един дебел

Снимка: Twitter

Тази ш*б*на п**ка трябва да пропълзи в ш*б*на дупка и да спре да съществува

Снимка: Twitter

Тъжно ми е да видя, че Маргарет Атууд е хванала болестта на тъпите к*чки

Снимка: Twitter

Бабата трябва да си изключи компютъра

Снимка: Getty Images

Светът щеше да е по-добре, ако този дърт прилеп вече беше ритнал камбаната

Снимка: Getty Images

Трябва да въведем екзекуции за старите хора като в „Мидсомар“. Тази к*чка“ е на 81 и е решена да остане жива или нещо такова

Снимка: Twitter

Кучко, научи се

Заради книгата си „Разказът на прислужницата“ Маргарет Атууд беше считана за една от най-добрите феминистки автори в света. Тя беше уважавана и от транс активистите заради коментари в подкрепа на транссексуалните хора в миналото.

В интерес на истината Атууд не е променяла възгледите си за това, че правата на транс хората са човешки права и транссексуалните хора заслужават да са щастливи и да се чувстват добре. За съвременния транс атавизъм обаче това не е достатъчно и всеки, който не подкрепя доктрината на 100%, се счита моментално за трансфоб.

Снимка: Getty Images

Това, което Маргарет Атууд не може да приеме, е набиращото все по-голяма популярност движение за пренаписване на езика. В Шотландия например беше взето решение в официалните документи вече да не се използва думата „майка“, а вместо това да се използва „човек, който е родил“ и „раждащ родител“, за да не бъдат обидени раждащите транс мъже (които са биологични жени, но се идентифицират като мъже). По същата причина от доста време насам се води кампания срещу названия като „дамски превръзки“ и „продукти за женска хигиена“.

Именно по тази причина миналата година Дж. К. Роулинг стана най-мразеният човек от транс активистите. Авторката на „Хари Потър“ изрази възмущението си, че в статия, свързана с хигиената в страните от третия свят, се използва изразът „хора, които менструират“, вместо „жени“. Повече от година след коментарите ѝ, Роулинг продължава да е перосна нон грата за транс активистите и всички, които искат да изтъкнат подкрепата си за транс обществото. Някои ЛГБТИ сайтове дори избягват да споменават името на писателката, а я наричат „Онази-Която-Не-Бива-Да-Се-Назовава“.