Ако със започването на новата година, вече сте успели да се провалите с някоя от целите си, сега имате възможност да започнете отначало – Китайската Нова година предстои. Тя отбелязва началото на новата лунна година. През 2024 г. тя се пада на 10 февруари, а символът на годината е Зеленият дървен дракон.

В европейската митология драконите имат репутацията на опасни създания, които сеят разрушения и нещастия около себе си, докато в китайската митология драконът е едно от най-щастливите животни, символ на мъдрост и сила. Новата година обещава да бъде период на растеж и положителни промени, късмет в любовта и успехи в бизнеса и кариерата. Не забравяйте, че Драконът е единственият митичен герой в китайския хороскоп, така че бъдете подготвени за наистина невероятни събития.

Снимка: iStock

Ето как правилно да организирате празник и какви ритуали да спазвате, така че цялата година на Зеления дървен дракон да бъде благоприятна за вас:

Китайската нова година е семеен празник със задължителна размяна на подаръци. Можете да подарите нещо малко на вашите близки или на любимия човек. Добър подарък биха били канцеларски материали, по-интересна дреха или да приготвите закуска в новогодишната утрин. Портфейл или чанта в един от щастливите цветове също е добра идея за любимите хора.

Какво се хапва?

На празничната трапеза задължително трябва да има кнедли, те са символ на богатство и просперитет и риба, защото тя е символ на изобилие през следващата година. Ако вие искате да привлечете късмет за себе си през 2024, хапнете риба на 10 февруари.

Какви са задължителните цветове на 2024?

Най-щастливият цвят е изумрудено зелено. Този нюанс насърчава растежа и обновяването, включително личностно развитие и трансформация. Освен това зеленото е цветът на изобилието и богатството. Два по-успешни цвята са златисто жълто и ярко червено. Златото допълнително ще привлече към вас богатство и положителна енергия, докато червеното в традиционната китайска култура се свързва с висока жизненост, страст и мотивация. Този цвят може да бъде помощник в професионалните начинания.

Как да привлечем късмет през 2024 г.?

За да привлечете късмет и финансово благополучие през новата година, използвайте нюанси на зелено, златно и червено в новогодишното си облекло – добре е, ако носите нещо ново по себе си. Възглавници за дивани, картини или домашен текстил в тези цветове ще създадат атмосфера на просперитет и благополучие във вашия дом.