Гряно вино, бретцели, захарни коминчета, ръчно изработени декорации за елха, зачервени бузи, музика и блясък в очите - така си представяме коледните базари. Някои от тях обаче са различни! Не само в сравнене с тези в България!

Коледният базар в Баден-Баден изненада гостите си с уютни полусфери, в които всеки може да хапне коледни вкусно в комфорта на мекота и топлина. Всички тези места приличат на коледни топки за елхата по своята форма. Полусферите са декорирани с меки кожи, на всяка маса има ароматни свещи, салфетките са в традиционния за Коледа цвят - червено, а в допълнение гирлянди от лампички създават магична атмосфера. 

Базарът в Катовице, Полша радва посетителите си с движеща се шейна на Дядо Коледа. Това създава невероятна приказна атмосфера за малки и големи. С шейната си дядо Коледа може да обиколи целия базар. А ако седнете до него, ще получите както бонбони, така и добри пожелания за всички. 

Тази година в София коледните базари бяха повече от всяка друга година. Едни от най-големите отвориха врати още в началото на декември. Сред местата, които можете да посетите в столицата, са Немският коледен базар при Народния театър „Иван Вазов“, Sofia Christmas Fest до НДК, базар на пл. „Св. Александър Невски“, Коледен парк на площад „Славейков“, Приказна Коледа в Ню Йорк в киноцентър "Бояна" и др.

И макар те да създаддоха изключително приятно усещане за столичани и гостите на София, много от декорациите предизвикаха и негативни реакции. На площад „Св. Александър Невски“ бе поставена златна арка с червен килим, която буквално взриви мрежите с крайни коментари. На площада пред НДК пък, освен коледните къщички, се появиха огромни светещи кабини с плюшени мечета, които бяха оприличени с жени със свободни рпофесии под наем в Амстердам. 

Вижте още коледни базари по света и как бяха украсени. 

Коледен базар в ИнсбрукВ Мюнхен и тази година стотици се стекоха на коледния базар за греяно вино и подаръци. 

Коледен базар в Катовице

Коледен базар във Вараждин, Хърватия.

Коледен базар в Агно, Франция

Развлекателният парк "Тиволи" в Копенхаген, се превърна в истинска приказка за коледните празници. 45 километра светлинни гирлянди с един милион лампички осветяват атракциите в парка и привличат всяка вечер жителите и гостите на датската столица.

Във Виена тази година заложиха на различни по форма чаши - ботуш, бъчва и др., в които гостите могат да пият вино или пунш. 

Вижте как какво е Коледа за лицата на bTV. 

  • Как Наум Шопов, Теа Минкова и сестра й Ая събраха 20 000 лева за „Българската Коледа“
  • Екзотика край камината: Коледа с розови пижами в дома на Деми Мур (СНИМКИ)
  • Коледната ваканция на Нина Добрев и Шон Уайт в Аспен, Колорадо (СНИМКИ)
  • 2023 г. за Василена Винченцо – бебе "Меченцо", шофьорска книжка и много гушки
  • Визия „диско топка“ – как да изглеждаме неотразимо в новогодишната нощ (ВИДЕО)
  • Тежка Коледа за Брус Уилис. Съпругата му с откровено видео
  • Иван Масларов от "Фермата" 9 за операцията, през която премина днес
  • Коледа на плажа: Нети се къпе в морето посред зима (ВИДЕО)
  • Балерината Мартина от "Фермата" 9: С приятеля ми сме колеги, живеем заедно от 3 години (ВИДЕО)
  • Ивет Лалова, посочвайки коремчето си: Подаръкът на Симоне за рождения му ден (СНИМКИ)