Обратното броене до Коледа започва... остават само 12 дни до най-хубавия празник... онзи, изпълнен с детски смях, вълнение, аромат на канела , коледни курабийки и любов! Идват онези най-сладки моменти, когато домашният уют е всичко, от което имаме нужда! Е, може би и от малко подаръци.

И да, тази година няма да пием малиново вино на коледните базари, но пък е абсолютно разрешено да ги обиколим от вкъщи през телевизора, защото имаме нужда от коледен дух! 

А Коледният дух винаги е жив в долината Елзас - Франция! Вълшебна и като от приказка! Един от най-старите коледни базари в света се провежда в Страсбург, наричан още "столицата на Коледа". И има защо! Всяка година площадът пред Катедралата "Св. Богородица" грейва в празнична украса, а дървените къщички са отрупани с лакомства и занаятчийски изделия. Улиците са изпълнени с живот, от пекарните се носи аромат на топъл хляб, а виното е френско.

Ако си мислите, че атмосферата няма как да бъде по-романтична и празнична, значи не сте видели другото френско бижу - Колмар. "Малката Венеция" на Франция ни посреща с кокетни къщички, с дървени капаци на прозорците и безброй плюшени играчки закачени на тях. Градче, сякаш направено от захарни пръчици и излязло от приказка ала "Хензел и Гретел".

И от "френската Венеция" отиваме директно в "шоколадовата Венеция" - белгийския град Брюж. Красиво украсени старинни сгради, павирани улички, щастливи хора на разходка с карети и разбира се, много белгийски шоколад.  Шоколадови изкушения дебнат отвсякъде и на коледния базар в Брюксел, носещ името "Зимни чудеса". А чудесата включват ледена пързалка, виенско колело, светещи в най-различни цветове сгради и много бляскави вечери.

Знаем, че чакате да ви покажем Прага или Виена, но и знаем, че те са ви добре познати, затова ви представяме коледния базар в Талин - домът на първата коледна елха в света! В Естония ще ви посрещнат с билков ликьор, марципан и хляб с касис! 

Скъпи Дядо Коледа, ние вече знаем какво искаме за следващата Коледа! Свобода да пътуваме, защото това толкова ни липсва!

Вижте повече за най-красивите коледни базари в света във видеото най-горе!

  • Как Наум Шопов, Теа Минкова и сестра й Ая събраха 20 000 лева за „Българската Коледа“
  • Екзотика край камината: Коледа с розови пижами в дома на Деми Мур (СНИМКИ)
  • Коледната ваканция на Нина Добрев и Шон Уайт в Аспен, Колорадо (СНИМКИ)
  • 2023 г. за Василена Винченцо – бебе "Меченцо", шофьорска книжка и много гушки
  • Визия „диско топка“ – как да изглеждаме неотразимо в новогодишната нощ (ВИДЕО)
  • Тежка Коледа за Брус Уилис. Съпругата му с откровено видео
  • Иван Масларов от "Фермата" 9 за операцията, през която премина днес
  • Коледа на плажа: Нети се къпе в морето посред зима (ВИДЕО)
  • Балерината Мартина от "Фермата" 9: С приятеля ми сме колеги, живеем заедно от 3 години (ВИДЕО)
  • Ивет Лалова, посочвайки коремчето си: Подаръкът на Симоне за рождения му ден (СНИМКИ)