Тази година се навършват 20 години от излизането на филма "Дневниците на принцесата" за неуверената тийнейджърка Миа, чиято премиерата в киносалоните е в началото на август 2001 г.

Снимка: Instagram/@annehathaway

"Стават чудеса... Честит 20-и рожден ден на "Дневниците на принцесата" - филмът, който доведе до хиляди преспивания", не скри вълнението си актрисата Ан Хатауей в Инстаграм профила си.

И най-вероятно думите на Хатауей са самата истина, като заради филма хиляди момичета са се събирали да го гледат до късно в домовете на приятелките си и са оставали да преспят у тях.

Филмът "Дневниците на принцесата" (The Princess Diaries) е адаптация на романа на Мег Кабът от 2000 г. Главната героиня е Ан Хатауей в ролята на Миа Термополиз - тийнейджърка, която открива, че е престолонаследничка на трона на измислената страна Женовия, управлявана дотогава от нейната баба – кралица Кларис Реналди (в ролята е Джули Андрюс).

Във филма участват още Хедър Матаразо, която играе най-добрата приятелка на Миа, Лили Московиц, Хектор Елисондо като ръководителя на охраната на кралицата и Робърт Шуортзмън като братът на Лили, който се влюбва в Миа.