В подкаста си “Фалшиви доктори, истински приятели”, който води с актьора Доналд Фейзън, с когото заедно участват в комедийния сериал “Смешно отделение”, Зак Браф разказа много интересна и неизвестна досега история от 2012 г.

Когато бил на премиерата на мюзикъла “Клетниците”, в който Ан Хатауей играе ролята на Фантин (за тази роля получи и “Оскар”), актьорът я видял и се запътил към нея, за да я поздрави. В този момент пред него изскочил бащата на актрисата, който изглеждал страшно разгневен и готов да започне физическа саморазправа.

Зак Браф и Ан Хатауей на премиерата на "Клетниците" през 2012 г.
Снимка: Getty Images

Изглеждаше все едно иска да ме удуши и беше очевидно, че е защото съм тръгнал към дъщеря му.

Причината за този неочакван изблик на гняв, който почти довел до сериозен сблъсък, била поразителната прилика между Зак Браф и бившия приятел на Ан Хатауей Рафаело Фолиери.

Снимка на Зак Браф и на Рафаело Фолиери с Ан Хатауей
Снимка: Getty Images

Хатауей и Фолиери излизаха между 2004 г. и 2008 г. и се разделиха малко преди той да бъде вкаран в затвора за измама и пране на пари.

Когато се приближи до мен, изражението на лицето му просто се стопи. Беше осъзнал, че не съм бившия на дъщеря му.

Зак Браф никога не е имал романтична връзка с Ан Хатауей, но му се налага да търпи доста критики заради отношенията с истинската си приятелка - 21 години по-младата от него Флорънс Пю.

Наскоро номинираната за “Оскар” актриса от “Малки жени” не издържа и отговори на критиките: “Не ми е необходимо някой да ми казва кого мога и кого не мога да обичам. На 24 години съм и работя от 17-годишна. От 17-годишна изкарвам свои пари. Станах възрастен човек откакто започнах да плащам данъци на 18 години.