Много неща се изговориха за филма „Малки жени“, който има шанс да стане втория филм, режисиран от жена, с награда за най-добър филм на годината. И макар в общи линии почти изцяло женският екип да е единственото в този филм, за което си струва да говорим, има и един сериозен плюс – „Малки жени“ дава силен тласък на кариерата на 24-годишната Флорънс Пю, която има всички шансове да получи награда „Оскар“ за най-добра поддържаща роля.

Флорънс е дъщеря на ресторантьор и танцьорка, но още като съвсем малка открива страстта си към театъра, а после и към киното. Тя е изключителна актриса, която обича да имитира различни акценти от говора на родната си Великобритания.

Снимка: Getty Images

Първата ѝ роля е във филма „Падението“, където си партнира със звездата от „Игра на тронове“ Мейзи Уилямс. Във филма Флорънс играе ролята на харизматичната Аби и демонстрира изключителния си талант. За съжаление остава в сянката на Мейзи Уилямс, която по това време е суперзвезда заради ролята си на Аря Старк в „Игра на тронове“.

През следващите няколко години кариерата ѝ бързо тръгва нагоре и тя изпълнява роли във филмите „Лейди Макбет“, „Кралят изгнаник“ и „Мидсомар“. Гледахме я и в сериала „The Little Drummer Girl“, в който изпълняваше една от главните роли.

Снимка: Getty Images

Истинският ѝ талант обаче си пролича във филма „Малки жени“, в който играе ролята на Ейми Марч. Макар да участва заедно с четири пъти номинираната за „Оскар“ Сърша Ронан и с любимката на няколко поколения зрители Ема Уотсън, Флорънс Пю е това, което прави филма наистина приятен за гледане.

Съвсем естествено играта ѝ донесе една от 6-те номинации за „Малки жени“. Това е първата ѝ номинация за „Оскар“ и макар напълно да заслужава наградата, битката ще бъде трудна, защото ѝ предстои да се изправи срещу актриси с много по-богат опит и с много по-голяма известност от нея. Другите претендентки за наградата за най-добра поддържаща роля са Лора Дърн (която вече спечели „Златен глобус“), Скарлет Йохансон, Марго Роби и Кати Бейтс.

Снимка: Getty Images

Всъщност точно конкурентката ѝ Скарлет Йохансон е актрисата, с която най-често сравняват младата Флорънс Пю. И двете са много красиви и способни да играят широка гама от образи. И двете са получили първите си номинации за „Оскар“ съвсем млади.

Друго общо е, че ще можем да гледаме и двете в предстоящия филм „Черната вдовица“, в който Флорънс Пю ще се изправи срещи Скарлет. В комиксите героинята на Пю се казва Йелена Белова, която е една от няколкото жени, използвали прякора "Черната вдовица" във вселената на Marvel и е много вероятно след напускането на Скарлет Йохансон именно тя да заеме мястото ѝ в успешната супергеройска вселена. Това е още една причина да считаме Флорънс Пю за „новата Скарлет Йохансон“ и да следим кариерата ѝ в бъдеще.

  • 10-годишната актриса Джулия Бътърс, която си носеше сандвич, защото храната на „Оскар“-ите невинаги е по вкуса й
  • Дали можеше и по-добре? Няколко визии от Оскарите, които ни... отчаяха (ВИДЕО+СНИМКИ)
  • Хоакин Финикс: Чувстваме се в правото си да осеменяваме изкуствено крава и да вземем бебето й
  • Защо Джейн Фонда и Елизабет Банкс отказаха да си купят нова рокля за „Оскар“-ите
  • Супер класа - 16 зашеметяващи рокли от церемонията с "Оскарите" (ВИДЕО+СНИМКИ)
  • Брад Пит спечели първия си актьорски "Оскар"
  • Южна Корея успя да създаде филма на годината, кога България ще се добере поне до номинация
  • „Паразит“ с четири награди „Оскар“, сред които историческата за „Най-добър филм“
  • Запознайте се с актрисите, които са номинирани за „Оскар“ за главна роля
  • Никога не е късно – най-старите актьори, които получиха „Оскар“ и които имат шанс тази година