Джейн Фонда определено знае как да отправя послания, а като видна екоактивистка, тя нямаше как да пропусне възможността да го направи от голямата сцена на „Оскар“-ите в „Долби Тиътър“ в Лос Анджелис през изминалата нощ. За да обяви номинациите за най-добър филм, 82-годишната актриса се появи в приказна рокля Eli Saab, която не е купувана специално за събитието. Точно обратното. Роклята в цвят бордо Фонда облича за първи път през 2014-а на кинофестивала в Кан. Знаейки добре, че модните експерти веднага ще забележат, че тоалетът вече е носен, Фонда го слага. На сцената тя демонстративно носеше, преметнала го през рамо и червеното палто, превърнало се в символ на нейните протести, за което преди време обяви, че ще е последната дреха, която купува.

Снимка: Getty Images

 

 

82-годишната холивудската актриса от „Свекървище“ и носителка на два „Оскар“-а е известна с организирането на екопротести, свързани с климатичните промени, за които тя многократно беше арестувана.

 

 

А забелязахте ли съществената разлика между двете снимки на Джейн Фонда? На „Оскар“-ите актрисата дебютира с нова прическа. Фонда беше скъсила косата си и е оставила естествения й цвят да израства. Признаваме, че й отива.

Снимка: Getty Images

Още една дама заложи на тоалет, който и преди беше обличала – актрисата Елизабет Банкс, която също искаше да насочи вниманието на публиката към устойчивата мода и грижата за природата. В своя профил в Инстаграм тя показа как е изглеждала през 2004 година със същата рокля и сравни със снимка от изминалата вечер. Червената рокля Badgley Mischka й стои перфектно 16 години по-късно, а самата Елизабет написа в социалната мрежа „Невероятна е и щом ми става… защо да не я облека отново?“

 

 

Банкс стигнала до решението да облече именно тази рокля след помощ от две организации - Red Carpet Advocacy, която помага на актьорите да използват платформите си на червения килим, за да правят важни изявления в полза на определени каузи, както и New Standard Institute – посветена на това да направи модата по-устойчива.

Снимка: Getty Images

Към отбора на дамите, обличащи се с грижа за природата, се присъедини и още една актриса, която носеше рокля Louis Vuitton изцяло направена от устойчиви материали - Кейтлин Девър.

Снимка: Getty Images