След броени дни предстои да бъдат раздадени наградите „Оскар“ и събитието ще е изключително интересно, защото наравно със сравнително нови звезди има и истински легенди на киното. Някои от тях вече имат награда „Оскар“ и сега се борят за втора, а други пък никога не са били награждавани, въпреки годините работа в Холивуд.

Трима актьори имат шанс да попаднат в списъка на най-възрастните актьори, получавали „Оскар“.

Снимка: Getty Images

Един от тях е 76 годишният Джо Пеши, звезда от филма „Разяреният бик“ от 1980 г. За тази роля той получи номинация за „Оскар“, но не можа да грабне самата награда. Чак 10 години по-късно наградата „Оскар“ дойде в ръцете му, благодарение на филма на Мартин Скорсезе „Добри момчета“. Пеши беше отличен за поддържаща роля. Отново за поддържаща роля и отново във филма на Скорсезе, в който си партнира с Робърт де Ниро, Джо Пеши е номиниран и тази година.

Снимка: Getty Images

Много почитатели на 79-годишния Ал Пачино стискат палци именно той да вземе „Оскар“-а. Макар да е един от най-големите актьори в Холивуд, Пачино не само е получавал „Оскар“ един единствен път, но и от тогава не е номиниран за нищо. Номинацията му за „Ирландецът“ е първата от 27 години насам.

Снимка: Getty Images

Сред номинираните най-голям (и като възраст и като име) е 82-годишният Антъни Хопкинс, когото целият свят свързва с образа на гениалния убиец и канибал доктор Ханибал Лектър. Именно за ролята на доктор Лектър Антъни Хопкинс получи единствения си засега „Оскар“. През следващите 6 години беше номиниран още три пъти, но наградата така и не стигна до него. Номинацията му за ролята на папа Бенедикт XIV е първата му през 21 век.

  • 10-годишната актриса Джулия Бътърс, която си носеше сандвич, защото храната на „Оскар“-ите невинаги е по вкуса й
  • Дали можеше и по-добре? Няколко визии от Оскарите, които ни... отчаяха (ВИДЕО+СНИМКИ)
  • Хоакин Финикс: Чувстваме се в правото си да осеменяваме изкуствено крава и да вземем бебето й
  • Защо Джейн Фонда и Елизабет Банкс отказаха да си купят нова рокля за „Оскар“-ите
  • Супер класа - 16 зашеметяващи рокли от церемонията с "Оскарите" (ВИДЕО+СНИМКИ)
  • Брад Пит спечели първия си актьорски "Оскар"
  • Южна Корея успя да създаде филма на годината, кога България ще се добере поне до номинация
  • „Паразит“ с четири награди „Оскар“, сред които историческата за „Най-добър филм“
  • Запознайте се с актрисите, които са номинирани за „Оскар“ за главна роля
  • Запознайте се с актрисите, които се състезават за „Оскар“ за поддържаща роля

Ако някой от тях тримата успее да вземе наградата, то той ще попадне в списъка на 10-те най-възрастни актьори, получавали „Оскар“. На следващата страница може да видите как изглежда списъкът сега, преди да се промени в понеделник >>>