Наближават тазгодишните избори "2 в 1", които ще се проведат в България на 9 юни - предсрочни парламентарни избори и избори за нови представители на България в Европейския парламент (ЕП). 

Попитахме редица известни българи защо е важно да се гласува, дали ще гласуват на предстоящите избори, както и кой е най-важният избор, който са правили в живота си. 

Ето какво ни споделиха Папи Ханс, Дони, Филип Буков, Пиленцата от Монако и Димитър Стефанин от „Dancing Stars”.

 „Да, ще гласувам, както този път, така и винаги. Не искам друг да реши вместо мен и “нямам кого да избера” не е оправдание да си дариш избора. Най-важният ми избор е бил да побързам. Имах момент от живота си, в който осъзнах, че когато и да започнеш да правиш това, което искаш, вече си закъснял. Няма време. Действайте“, категоричен е певецът Папи Ханс.

Снимка: Евгений Милов

"Да, ще гласувам. Винаги го правя. Гласувал съм няколко пъти в САЩ, в Западна Европа и в Азия. Сега ще специално ще се върна, за да гласувам в София. Кой е най-важният избор, който съм правил в живота си? Ако говорим за личните избори, сърцето участва наравно с разума“, споделя ни Дони.

 

Снимка: Евгений Милов

Дали ще гласува актьорът Филип Буков - продължете да четете. 

 

„Ще гласувам, разбира се. Най-важният избор беше, когато реших да си оставя образованието в СУ и да започна отначало четири години в НАТФИЗ“, откровен е актьорът Филип Буков.

 

Снимка: Instagram/@dimitar_stefanin

„Да, ще гласувам на 9 юни във Виена, Австрия. Най-важният избор в живота ми е изборът какви принципи ще защитавам и как ще се развивам професионално“, каза Димитър Стефанин от „Dancing Stars”. В риалитито той си партнира с Натали Трифонова и това определено беше добър избор. Двойката стигна до финала, а изпълненията им на сцена бяха повече от брилянтни. Не веднъж техен танц изправяше журито на крака и няколко пъти получиха максимална оценка 40.

Снимка: Instagram/@dimitrova_nina_world

"С Борислав няма да гласуваме на 9 юни, защото, знаете, че и двамата сме страшно много ангажирани. Тук е малко сложно в чужбина, защото ние от Монако се преместихме в Кан. В Кан трябва да отидем да подадем декларации за гласуване в Ница, защото това е областен град. А ние сме заети – знаете, че правим ВИП трансфери, постоянно Борислав кара туристи, клиенти и гости тук на Френската Ривиера – Монако, Кан, Сен Тропе."

Това ни споделиха Димитър и Нина, по-известни като Пиленцата от Монако.  

"Най-важният избор, който сме правили в живота си - това е нашата сватба. Това е най-правилният избор в живота ни", каза Нина Димитрова. 

Как изглежда пефректният политик според случайни минувачи на софийските улици - вижте във видео анкетата.