Тази година Великден е на 5 май, което означава, че почивката около празника може да бъде комбинирана с 1 и 6 май и да се получи една наистина дълга ваканция. За семействата с деца плануването на пътуване е задължително, а туроператорите и хотелите отдавна ни примамват с изкусителни пакети за Великден.

Така например за спа почивка в Пловдивско ще платим 2685 лева за три нощувки, като цената покрива разходите и на децата, ако се настаните във ВИП апартамент на един от известните хотелив района. В цената са включени закуски и вечери и празничен обяд на 5 май. Пакет „Великден“ в хотела включва и специална програма с участието на Любо Киров и Краси Радков.

Разглеждайки офертите за Великден, попадаме на предложение от туроператор за шестдневна екскурзия до Тоскана и Венеция, която включва 3 нощувки и е на цена от 666 лева на човек.

За четиричленно семейство умножаваме по 4 и получаваме сумата от 2664 лева, която покрива разходите за транспорт и нощуване. Освен Тоскана и Венеция, програмата включва посещение на градчетата Сиена, Сан Джиминяно, Пиза и Лука.

Снимка: iStock

Разбира се, трябва да отбележим, че СПА почивката в България е с включено изхранване, докато при тази в Италия ще трябва сами да осигурим прехраната си, но в замяна получаваме много повече емоции от посетените места.

Потърсихме оферти за почивка в Египет за четиричленно семейство за датите около великденските празници.

В края на април ваканция със 7 нощувки в хотел All Inclusive с 5 звезди ще ни струва 2652 лева за двама възрастни и 2 деца на възраст от 2 до 12 години. В цената влизат нощувките, храна и напитки и самолетните билети с включени летищни такси.

Снимка: iStock

Хотелът се намира в курортното селище Шарм ел Шейх, което е разположено в южния край на полуостров Синай. Там можете да се отдадете на гмуркане и други водни спортове, с които е познат града. Морето е бистро, а кораловите рифове и разнообразните видове водни животни са ненадминати и са голяма тръпка за водолазите.

А спомняте ли си за Таня Калинова, която е запален пътешественик, която замени своята СПА почивка в България по Коледа и реши да спести парите от нея за едноседмична почивка в Италия?