"Започнах да отглеждам говеда в ранчо и целта ми е да създам едно от най-качествените говежди меса в света."

Това е най-новото занимание на Марк Зукърбърк. Милиардерът е започнал да отглежда говедата от породите wagyu и angus. Те се хранят с макадамия и пият бира, която се произвежда в ранчото му. 

За счупването на ядка макадамия е нужна сила от 21 кг на квадратен сантиметър. Обвивката й е лъскава като стъкло и се изплъзва на обикновените приспособления за счупване, чукове и камъни.

Само за една година Зукърбърк успява да стане най-младият човек в класацията на Forbes "Милиардерите на света", като натрупа своя милиард - още през 2008 година, когато е бил едва на 23.

В новото му занимание са се включили и дъщерите му - те засаждат дърветата, с които говедата се хранят.

"Всяка крава яде 5000-10 000 паунда храна всяка година, така че това са много декара макадамия. Все още сме в началото на пътуването и е забавно да се подобряваме всеки сезон. От всичките ми проекти, този е най-вкусният."

По-рано миналата година, Марк се включи в друго приключение, което го изпрати на легло. 

Напрежението между него и Илън мъск се покачи заради това, че „Мета“ лансираха Threads - услуга за текстови съобщения, пряка конкуренция на Туитър (сега вече Х). Мъск нарече Зукърбърг "змия" и го обвини в плагиатство.

Двамата се заканиха, че ще се срещнат в ММА двубой, но до среща така и не се стигна. 

Въпреки това Зукърбърг усилено тренираше. На една от тренировките скъса коленни връзки и се наложи операция.

"Тренирах за ММА среща в началото на следващата година, но сега ще трябва да я отложим малко. Ще се бия след възстановяването. Благодаря на всички за любовта и подкрепата“ – написа Марк Зукърбърг тогава в Инстаграм профила си.