Рики Мартин разказа подробно за решението си да разкрие публично, че е гей и заяви, че баща му го е насърчил да го направи - противно на съветите от обкръжението му.

Пуерториканският певец не за пръв път говори открито, че е гей. В ранните си дни артистът се превърна в секс символ за жените, които слушаха неговата музика и посещаваха концертите му, без да обръщат твърде много внимание на сексуалната му ориентация.

Оказва се, че всъщност е имало години, в които Мартин е крил истината, защото се е страхувал, че обществото няма да го приеме и може да загуби връзка с хората, които слушат музиката му.

„Изхабих много енергия, опитвайки се да манипулирам сексуалността си“, каза звездата, цитиран от "Пийпъл".

По това време неговият екип от съветници го предупреждава за опасностите да разкрие сексуалната си ориентация пред общество.

„Не го прави, това ще съсипе кариерата ти. Защо ти трябва това? Не е необходимо“, съветвали го близките на Мартин.

Той си спомня, че човекът, който му е дал нужната смелост, бил баща му Енрике Мартин Негрони.

Това се случило, след като Мартин станал баща чрез сурогатна майка, което довело до раждането на неговите близнаци Валентино и Матео, които вече са на 15 години.

Снимка: Getty Images

Баща му, който е психолог по професия, му помогнал да реши да предприеме тази стъпка, защото смятал, че синът му не може да се наслади на бащинството, докато живее в лъжа.

„Ще научиш ли децата си да лъжат? Трябва да бъдеш честен и открит", казал баща му.

Точно в този момент през 2019 г. певецът публикува писмото, в което казва истината, пише още БГНЕС.

„Писането на тези редове е подходът към моя вътрешен мир, жизненоважна част от моята еволюция. Днес приемам моята хомосексуалност като дар, даден ми от живота. Чувствам се благословен да бъда това, което съм“, подчерта той.