В продължението на поредицата "Scooby-Doo" няма да го има известното куче, което се превърна в своеобразен символ на франчайза за детективския сериал. „Ще останат четири ключови героя - Велма, Шаги, Фред и Дафни, които ще бъдат показани напълно различни, отколкото са свикнали да виждат“, казва Тод Ашем, ръководител на Warner Bros. Global Kids, цитиран от "Комсомолская правда".

Друга промяна е, че в новия проект Велма ще бъде азиатка. Нейната роля ще изпълнява актрисата с индийски корени Минди Калинг. 

Създателите на филма вярват, че това ще помогне персонажите да се разкрият по нов начин, като се наблегне на факта, че Велма е мозъкът на компанията.

Феновете на филма не посрещнали новината много добре. 

Това не е първата промяна в персонажите на филма. През 2020 сценаристът и режисьор Джеймс Ган сподели в Туитър, че иска да представи Велма като лесбийка.

Много сериали търпят промени по отношение на външния вид, етнос, сексуална ориентация и други на героите си.

Така например актрисата, която ще изиграе малката русалка в едноименния филм, ще е Холи Бейли. 

Хали Бейли благодари на феновете за подкрепата им, когато новината, че ще участва в римейка се разчу. Роб Маршал, който е режисьор на филма, каза за избора, че тя притежава рядко съчетание на дух, сърце, младост и невинност.

Снимка: Getty Images