Велма Динкли от анимационния сериал "Скуби-Ду" се слави като най-умната и внимателна част от бандата на страхливото куче. Оказа се, че освен това, тя е и лесбийка, за което съобщи сценаристът Тони Червоне.

"Не отговорям за всяка интерпретация на Велма Динкли, но съм един от хората, стоящи зад "Скуби-Ду: Мистерия ООД". Опитахме се да покажем какво имаме предвид максикално ясно. Повечето фенове ни разбраха. За онези, които не са - гледайте по-внимателно. Очевидно е", написа той в Инстаграм пост.

Сексуалната ориентация на Велма потвърди и режисьорът Джеймс Гън ("Пазители на галактиката"). Той е сценарист на първия игрален филм за кучето и приятелите му, излязъл през 2002 година.

"В оригиналния сценарий беше ясно, че Велма е лесбийка! Студиото обаче внасяше промени след промени и първо това спря да бъде толкова ясно (в сценария, по който снимахме), след това изчезна като тема (във финалния резултат) и накрая се оказа, че тя си има приятел (в продължението)".

В следващ туит Гън добавя, че са били заснети сцени, в които Вилма и Дафни се целуват. Те са част от първоначалния монтаж, който е бил забранен за гледане от лица под 17 години без придружител. Това е и причината, поради която продуцентите са поискали тона на филма да бъде смекчен и притеснителните моменти изрязани.