"Батуоман" стартира миналата година с Руби Роуз в главната роля и бе първият телевизионен сериал с открит хомосексуален герой в главната роля.

Той разказва историята на братовчедката на Брус Уейн Кейт, която решава да заеме мястото на мистериозно изчезналия си роднина като пазител на реда в Готам.

През май месец обаче актрисата неочаквано съобщи, че отказва да продължи участието си. На нейно място продуцентите са избрали тъмнокожата Джавасия Лесли.

Снимка: Getty Images

"Гордея се, че съм първата тъмнокожа актриса, която ще изиграе ролята на Батуоман, а като бисексуална жена, че имам честта да стана част от един сериал, който е направил толкова много за ЛГБТИ обществото", казва Джавасия.

Лесли няма да влезе в ролята на Кейт, а ще изиграе напълно нов персонаж, чието име е Райън Уайлдър. Загадъчното изчезване на Кейт пък ще бъде една от сюжетните линии в новия сезон.

Руби Роуз вече поздрави наследницата си в Инстаграм.

Въпреки че рейтингите падат двойно по време на излъчването на първи сезон, продуцентите се надяват новият главен герой да предизвика интерес към сериала.