Ник Картър от американската момчешка група "Бекстрийт бойс" бе обвинен в изнасилване от бивша фенка на групата, която твърди, че била насилена като 17-годишна през 2001 г., съобщи АФП.

Шанън Рут даде пресконференция заедно с адвоката си, като заяви, че е завела дело срещу изпълнителя за сексуално насилие след концерт на момчешката група в Такома, Вашингтон. 

"Макар, че съм аутист и страдам от церебрална парализа, твърдя, че в живота ми нищо не ме е наранявало така, както това, което стори Ник Картър с мен", каза през сълзи Рут, която днес е на 39 години.

Снимка: Getty Images

След концерта в Такома тя поискала автограф от него, той я поканил в автобуса на групата и й предложил напитка със странен вкус, която била определена като "ВИП сок", каза адвокатът Марк Боскович.

"След като тя изпила сока, Картър е отвел в тоалетната на автобуса, наредил й да коленичи и я принудил да прави орален секс", добави той.

По думите му тийнейджърката, която била девствена, се разплакала и молела певеца да не го прави, но той продължил с агресията си. След това той я изнасилил.

Картър, който сега е на 42 години, я обиждал и повтарял, че никой няма да й повярва, ако разкрие истината, каза още адвокатът, пише още БТА.

Снимка: Getty Images

Рут е подала иска си в Лас Вегас, щата Невада, където живеят и тя, и Картър. В жалбата са приложени сведения от още три жени, които държат на анонимността си, които също твърдят, че са били насилвани от певеца.

През 2017 г. Ник Картър бе уличен в изнасилване от певицата Мелиса Шуман. Картър отхвърли твърденията й и прокуратурата не повдигна обвинение поради давност.