Вследващия епизод на документална поредица на bTV и “Супернова медия” – “Такъв е животът – Да бъдеш родител” тази събота, 14 януари от 15.00 часа зрителите ще видят как преминават първите часове на новороденото и кое е най-важно за него.

В една от най-големите софийски болници бебетата все още се отделят от майките и това възпрепятства техните първи и най-важни контакти. Силвия от Хасково е тъжна, защото вижда бебето си само в часовете на хранене и няма търпение да се прибере по-бързо у дома при семейството си. Много от другите майки се опитват на кърмят децата си, но често се отказват, защото именно в първите часове след раждането са разделени и няма кой да им даде достатъчно информация по въпроса.

Една от новите героини на предаването е Милена от София, която е консултант по кърмене и с радост учи и другите майки. В малките градове обаче единствените източници на опит и информация са бабите, чиито съвети често са доста остарели и отречени от световната здрава практика. Вили е от такова планинско селце и е принудена да слуша заръките на свекървата си и да спазва древните традиции на рода при отглеждането на първородния си син. В „Такъв е животът” родителите ще чуят и съветите на най-добрите специалисти и лекари, според които няма жена, която да не може да кърми детето си.

В друго планинско селце Светлана за първи път ще посрещне детето си у дома, след като повече от 6 месеца малкият Марти е отглеждан в семейството на приемната му майка Галя. Екипът ще срещне зрителите с разтърсващите емоции на двете майки, всяко от които е запазила специално кътче в сърцето си за момченцето.

Предаването е част от кампанията на УНИЦЕФ за ранно детско развитие – Да пораснем заедно.