Нека лятото да продължи е заявката на най-новата песен на поп певицата Цвети Радойчева. И видеото към нея – дело на Радина Миленчева, носи духа на това време, но парчето има послание – „бъди себе си”!

Let me be” звучи на английски език, а надеждата на изпълнителката е този неин проект да прескочи границите на България. Подробности за песента, за визиите си в клипа и в живота, за 5-годишната си дъщеричка Ванеса, както и за желанието да издаде албум, но не на всяка цена, за предстоящото си ново амплоа, което ще разкрие след месец пак на сцена, но не на музикалната, а на театралната, Цвети Радойчева споделя пред Ladyzone.

Цвети може ли да се каже, че новата ти песен бележи края на лятото или...?
Не съвсем, защото песента звучи лятно и беше предвидена да излезе по-рано, обаче я оставих за есента, тъй като за хубавите песни време няма, според мен (смее се, б. а.)!

Разкажи повече за „Let me be” – какво е твоето участие в създаването й, защо реши да пееш на английски език, тъй като досега песните ти звучат на български?
Песента „Let me be” е по моя музика. Написах я още по време на първия локдаун, когато с близките ми отидохме в семейната ни вила, която е извън София. Имах много време не само да релаксирам, но и да творя. Много музика и текстове съм създала именно там. Специално тази мелодията постепенно започна да търси своя текст. Съвсем непринудено споделих с моя колега и приятел Краси Аврамов, че имам много хубава музика и искам тя да бъде чута и усетена от човек, който да напише хубав текст на английски език. Краси веднага каза да му я дам и буквално за няколко дни създаде текста, вероятно повлиян от факта, че му е допаднала мелодията и музата му бързо е дошла.

Аранжиментът на песента е на Росен Стоев (DJ Rossko), а посланието й е да бъдем себе си – искрени, автентични и да не се сравняваме с други хора. Винаги съм казвала, че човек трябва да се сравнява само със себе си в отминал етап от живота си, за да види през какво е преминал, колко е израснал и да прецени какво още би сътворил по пътя си, вървейки към целите и мечтите си. Когато си себе си, придобиваш най-голямото богатство и всичко се подрежда, защото сам се справяш със своите емоции и вътрешни конфликти, а промяната винаги тръгва отвътре навън. Реших песента да е на английски език, защото искам да бъде чута от по-голяма аудитория, да излезе извън пределите на България... „Let me be” е заявка да изкача още едно стъпало – защо не!

Ще издадеш ли албум скоро?
Да, вървя в тази посока, но при мен нищо не е на всяка цена, защото, смятам, че всяка крайност е вредна. Не съм болно амбициозна бързо да издам албум. За мен е важно да събирам хубави, качествени сингли, мелодични и със смислени текстове, които да носят послания.

Кой е автор на видеото към парчето?
Видеото е на режисьорката Радина Миленчева, която е прекрасна! Макар за първи път да работя с нея, изключително добре си паснахме, сякаш идеите ни се срещнаха от раз и затова се получи толкова хубав и истински видеоклип. Създаден е с много желание и любов. Оператор на клипа е Радослав Георгиев.

Няколко визии сменяш във видеото, те чия идея са?
Аз стоя зад всяка една от визиите си и гордо казвам, че сама съм си стилист, тъй като много се вълнувам от модата. От дете имам афинитет да съчетавам различни дрехи. Облеклото трябва да е в унисон с нашата душевност, затова винаги изразявам своите емоции чрез него. Интересно, но почти нямам черни дрехи в гардероба си, ако са в този цвят, задължително са с някакви акценти върху тях. Така че аз подбрах всички тоалети за клипа, защото имах точна преценка как трябва да изглеждам в него.

Фотограф: Ивелина Миланова
Снимка: Личен архив

Определено имаш отношение към модата!
Разбира се, и този нюх към дрехата, който нося, ми помага. Афинитетът ми към модата и вкусът ми създават и голямото разнообразие в начина, по който се обличам. Макар да обичам през деня да съм с удобен тоалет, той винаги носи настроение и държа дрехите да се съчетават, да отговарят на мястото, на което отивам. Въпрос на интелект, на подход е да си подходящо облечен, защото по дрехите те посрещат, но не е маловажно и какво ще покажеш от себе си, защото е ясно, че по ума те изпращат (усмихва се, б. а.). Най-хубавото нещо е, когато хубавата визия е подплатена с ум, духовност, ясна и точна преценка за себе си.

Кои са твоите цветове?
Червеното със сигурност е мой цвят. Майка ми най-много ме е обличала в червени дрехи, когато бях дете. Но този цвят кореспондира и с моята емоционалност, защото съм доста огнен тип – асцендентът ми е Лъв, а съм зодия Водолей. Оранжевото също ми е изключително любим цвят. Последните години доста се обърнах и към телесните и земните тонове. Нюансите на природата някак повече ми пасват от преди, което е свързано и с моето духовно израстване. Човек трябва да бъде осъзнат в живота си, да е със здрав разум и да преминава през трудностите, учейки се от тях, да не спира да вярва в себе си и да постига с желание и любов своите мечти, а не на всяка цена. Балансът във всичко е много важен!

Фотограф: Ивелина Миланова
Снимка: Личен архив

А доколко присъства балансът във визията ти при съчетаването на аксесоарите?
И това отново е въпрос на вътрешно усещане и е много субективно. Честно казано, никога не съм следяла стриктно модните тенденции. Купувам само неща, които ми харесат от пръв поглед. Не дрехата прави човека, а човекът прави дрехата, така че независимо дали си  облечен по последна мода, важно е излъчването ти и какво показваш с харизмата си и с движенията си, или как даваш живот на дрехата си.

Пристрастена ли си към бижута, чанти, обувки...?
(Смее се, б. а.)... Аз обичам всичко, което е свързано с женствеността! Няма да откажа нито един подарък – всеки ще ме зарадва, защото не е важно да е скъп, а да е подарен със сърце. Много обичам обеци и очила – луда фенка съм! Не излизам навън без обеци и очила, независимо от сезона.

Снимка: Личен архив

С каква нагласа си за идващото студено време?
Обичам лятото, а съм родена през най-студения месец – 30 януари, но когато носиш топлината в себе си, винаги ти е хубаво, защото знаеш за какво живеш – имаш мисия и талант, който разкриваш пред хората, правиш ги щастливи, заразяваш ги с позитивизъм от сцената. Ето, това е нещото, което много ме радва и на това се стремя  да уча и дъщеря си Ванеса, която е на 5 години и е много артистична. Всеки има своите трудности, но винаги трябва да е усмихнат и добър човек. А сега, покрай новите ми проекти, и настронието ми е прекрасно, и ставам сутрин с още по-голямо желание. На 15 септември заедно с Ванеса и с колегите Ники Кънчев, Тервел Пулев, Атанас Михайлов от кампанията „Успели българи дават личен пример” отбелязахме първия учебен ден. Дъщеря ми много искаше да прекрачи прага на училището, макар да е още малка.

Май скоро ще те видим и на друга сцена – театралната!
Да, имам и друго ново амплоа – официално ставам актриса (усмихва се, б. а.)! В края на  октомври, в Театър „Сълза и смях” ще е премиерата на спектакъла „Белият гарван”. Постановката на Дензъл Ребеловски, с режисьор Ивайло Спасов е много актуална и засяга днешния начин на живот, в който цари пълна бездуховност и всичко е само материално. А човек не се ли обръща по-често към душата си, се разболява, затова има и толкова болни хора. Истината е, че животът губи смисъл, ако гледаш само материалната му страна.

Мечтала ли си да играеш в театъра и как се случи участието ти в спектакъла?
Да, любовта ми към театъра е от ранна детска възраст, когото бях само на 4 години и мама ме водеше на куклен театър. Толкова бях пленена от живата игра на актьорите и енергията, която предаваха от сцената, че после вече не ми се гледаха детските анимационни филмчета. Още тогава си пожелах някой ден аз да бъда на мястото на актьорите и да съм на сцената. А киното е съвсем естествено да ме пленява, то има връзка и с театъра, и е магия, в която ще се потопя отново с много ентусиазъм и любов.