Тя е млада, красива и много талантлива. Гласът й е мек и завладяващ, а усмивката й – разтапяща. Родена е в София, а музиката е нейният Живот. Цвети Радойчева започва да пее още от 3-годишна възраст. Наследява таланта си от своята майка. Увлича се по стиловете поп, джаз, rnb, solo и от малка печели редица конкурси. През 2008 г. започва да учи в музикалната академия "Панчо Владигеров" поп и джаз в класа на доц. Алис Боварян, а през същата година излиза и първата й авторска песен: "Не се обръшай".

Повод за срещата ни с Цвети е новата й песен „This Is Love”, изпълнена с много красота, нежност и лиризъм.

LZ: Цвети, в новата си песен пееш за любовта. Какво е за теб любовта и защо избра да възпееш именно това чувство?
Цвети: Любовта е най-прекрасното чувство, което всеки човек може да изпита! Тя е водеща сила в живота ни, дава ни криле и осмисля всяко наше начинание. С удоволствие намирам смисъл да я възпея за пореден път. В този момент от живота си имам най-прекрасната причина, а именно очакването на моето първо дете в края на лятото!

Майчинството е най-голямата магия в живота на една жена – как се чувстваш като една бъдеща мама?
Чувството, че ще ставам майка е неповторимо! Щастлива съм и с нетърпение очаквам своята малка принцеса да се появи жива и здрава на бял свят! Напълно готова съм да й дам цялата любов и нежност, които живеят в артистичната ми душа.

Притесняваш ли се, вълнуваш ли се, как се подготвяш за посрещането на своята първа рожба?
Не се притеснявам, а се вълнувам! Вълнувам се много от първата си среща с нея! Зная, че ще бъде любов от пръв поглед.

Да се върнем към песента. Тя е на английски език. Това първият проект на английски език ли е?
Да, това е първата ми авторска песен на английски език! Този език е интернационален и по този начин имам възможността да стигна до много повече хора! Към "Тhis is love " има голям интерес от чужди музикални телевизии! Скоро започва ротацията й в най-хубавата молдовска музикална телевизия, както и по хърватската и испанската телевизии! Какво по-хубаво от това за всеки един певец.

Песента е много жизнерадостна, изпълнена с много хипи очарование. Явно отговаря на твоята същност и темперамент?
Песента носи наистина много заряд и хипи очарование. Всеки, който я чуе, се усмихва и запява, въздейства много позитивно на хората, а хипи стилът е мое дело! Винаги съм харесвала този бунтарски период, свободното мислене на хипитата и най- вече атрактивните дрехи и аксесоари, които са носели. Именно затова и изглеждам по този начин във видеото, защото това съм аз, свободомислеща, атрактивна и много позитивна.

Несъмнено по пътя към реализацията ти си се сблъскала с много трудности. Разкажи ни за най-големите и, може би, най-предизвикателни от тях, през които си преминала и победила?
Разбира се, че съм имала много трудности. Когато си наистина добър в това, което правиш, много хора искат да препречат пътя ти. Аз винаги съм знаела целта си и бавно и методично продължавам да я следвам. Благодаря на Господ за таланта и цялата палитра от качества, с които ме е надарил, и на своите близки, които вярват безрезервно в мен! А най-голямата ми трудност досега сякаш е бил моментът след едно мое участие в един музикален формат. Тогава бях на 19 години, а към мен проявиха интерес почти всички музикални компании в Бг. Тогава трябваше да реша по кой път да поема и с цената на какво да следвам пътя си към голямата сцена. Защото компаниите представиха нещата по един начин, а в действителност те се оказаха други. В този момент подписах 3-годишен музикален договор за продуциране... Прекрасни обещания, но разочарованията не закъсняха и след това поех пътя си в свои ръце. Продуцирах първата си песен "Вземи ми всичко" сама и разбрах, че това за мен е най-ползотворният начин на работа..., така използвам потенциала си на максимум и държа всичко в свои ръце.

Да пробиеш в днешно време в музикалната индустрия се иска много хъс, кураж, талант, упоритост, но и голяма доза късмет. Каква е формулата за твоя успех, Цвети?
Нямам определена формула за своите успехи. Просто използвам съвкупността от качества, които притежавам, естествена съм и правя всичко с много любов.

Има ли нещо, което не ти харесва; което силно би искала да се промени по отношение на музикалната индустрия в България?
Определено мисля, че трябва да има промени. Основната промяна – трябва да се дава възможност за изява и реализация на всички талантливи и креативни певци, а не само на такива, които принадлежат към определени музикални компании.

Би ли продължила живота и кариерата си в България?
Разбира се, че бих продължила кариерата си тук, в България. Тук съм родена и мисля, че си заслужава да го правя за хората, които ценят качествената българска музика, а те не са малко!

Какво може да те разгневи или натъжи?
Опитвам се да не се разгневявам и да пропускам негативните неща, но лицемерието и лъжата определено ме отблъскват, и хора, които си служат с тях, биват игнорирани от мен. Честолюбива и истинска съм и затова предпочитам да не общувам с такива хора. А това, което може да ме натъжи, е страданието на безпомощни животни..., винаги помагам. Самата аз съм отгледала три кучета, две от които прибрах от улицата, когато бях дете. Живяха до дълбока старост и съм щастлива, че съм ги спасила и че са живели щастливо!

Нещата, които те усмихват?
Човека до мен в личен план ме кара всеки ден да се усмихвам, щастлива и глезена жена съм. Усмихвам се на истинските, позитивните хора , на всеки мил жест или хубава дума към мен.

Въпреки бременността, ти продължаваш да водиш активен музикален живот, имаш богата програма от участия, концерти и т.н. Къде могат да те открият феновете ти?
Да, все още пея! Активна съм, тъй като се чувствам добре! На моята фенстраница съобщавам всички събития и места, на които пея, така че всеки може да посети мое участие, ако се поинтересува!

Музиката за теб е...
Любов, Вдъхновение, Медитация..., тя е Живот!

Цвети, твоето послание към нашите читателки...
От сърце пожелавам здраве, щастие, любов и вдъхновение на вашите читатели! Нека никой не се отказа от мечтите си и най-важното... Бъдете себе си...!