Нешка Робева празнува своя 77-и рожден ден. Тя е най-успешната треньорка по художествена гимнастика в света през 80-те и 90-те години.

С името на Нешка Робева се свързват най-големите успехи на българската художествена гимнастика, на „златните ни момичета“, както и на развитието на световната художествена гимнастика през последните 25 години на XX век.

Като състезател Нешка Робева става световна вицешампионка в многобой през 1969 г. Тя печели 4 сребърни и 5 бронзови медала от световни първенства. В спортната кариера тя многократно записва със златен шрифт името си като треньор в художествената гимнастика. Нешка Робева поставя редица съчетания и комбинации в художествената гимнастика, с които постига многобройни отличия в световните ранглисти.

Една от последните гимнастички на Нешка Робева честити рождения ден на своята учителка. Кристина Шикерова е едно от златните момичета на България. Тя е многократна републиканска и балканска шампионка, успешна треньорка и основател на клуб по художествена гимнастика.

„Желая ви цялото спокойствие на света“, пише Кристина на стената на Робева.

Нешка Робева говори пред екипа на bTV по повод 75-ия си рожден ден.

„Много битки можех да пропусна, повечето бяха напразни... Всичко, което Ванга ми предсказа, се случи. Само едно нещо не се случи, но то беше по мое решение. Няма да казвам какво... 75 години са много време за тази земна дрешка, каквато е нашето тяло. В същото време за учене и придобиване на опит 75 години са нищо. В този живот много неща не научих. Основното, което не научих, е как да се предпазвам от хората, как да ги разпознавам“ – сподели тогава легендарната треньорка.