Александра Грант, която неотдавна присъства на церемонията по връчването на наградата "Икона на изкуствата" в Бевърли Хилс в Лос Анджелис, разказа на журналистите за връзката си с Киану Рийвс.

Художничката призна, че двамата с Киану се мотивират взаимно, за да продължат личностното си израстване.

"Това, което обичам в Киану и в нашата връзка е, че взаимно се подтикваме да откриваме нови пътища. Много е вдъхновяващо да видиш как другият човек решава проблемите. Мислиш си: "О, добре, добре, това определено е задънена улица. Как мога да опитам нещо различно?". Той е източникът на моето вдъхновение. Той е толкова креативен, толкова мил и работи толкова усърдно", цитира "Пийпъл" думите на Александра.

Според Грант романът ѝ с Киану е повлиял и на творческата ѝ визия.

"Преди няколко години един много мил високопоставен мъж дойде в студиото ми и каза: "Виждам, че в работата ти има повече щастие. И това е вярно. Всички ние сме човешки същества. Ние сме животни. Изразяваме това, което чувстваме, и когато сме щастливи, това се вижда. Мисля, че и в моята работа има повече щастие сега".

Що се отнася до появата на червения килим без придружител, Александра казва, че се чувства напълно комфортно: "Има предимства да се влюбиш на зряла възраст. По времето, когато започнах връзката си, вече бях изградила собствена кариера. Чувствам се уверена на червения килим както сама, така и с партньора си".

Александра и Киану рядко се появяват заедно на публични места, пише още БГНЕС. Въпреки това през последните две години подред Рийвс придружаваше любимата си на галата на Музея за съвременно изкуство в Лос Анджелис. В интернет продължават да се носят слухове, че двойката се готви най-после да сключи брак.