Киану Рийвс разкри, че е женен за Уинона Райдър вече повече от 30 години. Таен брак? Скрита любов? Отговорът всъщност са по-сложен, отколкото си мислите. 

Киану Рийвс не е от хората, които парадират с жената до себе си. Не е бил такъв в началото на кариерата си, нито в пика, когато всички - от фенове до продуценти го обожават, не е и в момента, когато редом до актьорската кариера поставя писането на книги. 

  • Любовно съчетание според зодията: Стрелец
  • FIT LADY, епизод 4: Рецепта за Великденските пости - протеинов пудинг (ВИДЕО)
  • 10 места в Европа, които са перфектни за влюбени двойки (част 2)
  • Любов ли бе, да я опишеш
  • Любовно съчетание според зодията: Скорпион
  • Как да кажем "Обичам те" на всеки европейски език
  • Везни - любовни съчетания според зодията
  • Как да не приемаме партньора си за даденост?
  • Донка и Димитър – семейството, което живее и диша с виното
  • Обичайте приятелите си: Дори един разговор дневно понижава нивата на стрес

Въпреки това Рийвс заявява в интервю за Entertainment Weekly, че двамата с Уинона Райдър все още са женени.

"ЖЕНЕНИ СМЕ ОТ 30 ГОДИНИ"

Новината е стряскаща за феновете на звездата от "Матрицата". Киану и Уинона са демонстрирали привличане, но никога не са имали отношения, предполагащи брак. Оказва се, че това не е традиционният съюз, който си представяме. 

Нито е била типичната сватба с булка в бяла рокля, букет, церемония  и купища роднини и приятели. Вместо в църква, събитието е било на филмова площадка в присъствието на целия екип. Случва се по време на снимките на филма "Дракула" през 1992 г.

"Направихме цял дубъл на брачна церемония с истински свещеници"

На въпроса дали двамата остават законни съпрузи, Рийвс отговаря така:

"Уинона казва, че сме. Копола казва, че сме. Така че предполагам, че сме женени в очите на Бог."

Франсис Форд Копола е режисьор на филма тогава. Използването на истинска църква като място за действието е естетически по-красиво и би му помогнало да постигне по-голяма достоверност на сцената.  

"Да имаш истинска сватбена церемония, каквато може да бъде тя в тази религия [гръцкото православно християнство], би било красиво. Ние действително направихме церемонията и накарахме свещеника да я извърши. Така че, когато всички приключихме, разбрахме, че Киану и Уинона наистина са женени в резултат на тази сцена и тази церемония", разказа Копола. 

И според Уинона Райдър клетвите, които двамата са си дали са били толкова истинбски, че може да се приеме, че те са женени пред Бог. Дори това да се е случило само за снимачната площадка на филма.

МИСЛЯ, ЧЕ СМЕ ЖЕНЕНИ И В РЕАЛНИЯ ЖИВОТ

В сцената ги венчае истински румънски свещеник.

"Кълна се в Бога, мисля, че сме женени в реалния живот. Снимахме с истински свещеник и той направи цялото нещо."

Киану и Уинона са приятели от дълго време. Филмографията им включва “Destination Wedding", A Scanner Darkly", "The Private Lives of Pippa Lee" и др. Те са приятели, както и колеги. Не са излизали на романтични срещи са били щастливи във връзките си с други хора.